Seværdigheder Costa Rica

Seværdigheder Costa Rica

Cartago

Byen Cartago

Cartago ligger midt I landet og blev grundlagt I 1563. Et jordskælv har dog ødelagt alle gamle bygninger. Cartago er udgangspunkt for ture til Irazú krateret og til Orosi Dalen.

Costa Rica

Arenal-vulkanen

Arenal vulkanen, der ligger i den nordvestlige del af landet, har været særdeles aktiv siden1968, hvor flydende lave dræbte adskillige mennesker. I dag er vulkanen roligere, men rører stadig på sig og spyr lava op med jævne mellemrum.

Boca Barranca området

Boca Barranca ligger midt på Stillehavskysten, og stedet er et af landets mekkaer for surfere. Stedet har masser af overnatningssteder og restauranter. Kommer man i regntiden, skal man ikke lade sig skræmme af, at vandet er kulsort. Det er ikke forurenet.

Braulio Carillo Nationalpark

Parken ligger cirka 23 kilometer nord for San José, og byder på ikke mindre end fem forskellige slags skov, blandt andet regnskov. Man går blandt orkideer og bregner og kan møde både jaguarer og vildkatte.

Bungy jump ved Rio Colorado

Lidt inde i landet fra Stillehavskysten, cirka en halv times kørsel vest for San José kan man prøve at bungy-jumpe. Faldet fra broen “Viejo Puente sobre el Rio Colorado” (den gamle bro over Colorado Floden) er på 300 meter, så på vej ned er der god tid til, at fundere over, om man slipper levende fra faldet.

Cahuita

Også ved Cahuita ligger der en nationalpark, hvor man kan opleve regnskov. Stedet er iøvrigt kendt for sine attraktive strande, og folk, der kan lide at snorkle, kan få en superoplevelse med de smukke koralrev, der snor sig i havet ud for Cahuita.

Chirripó Nationalpark

I Chirripós nationalpark finder man Costa Ricas højeste bjerg. Men det er måske ikke den største seværdighed ved stedet, for det er også her man kan være heldig at se Latinamerikas største fugl, quetzalen.

Corcovado

Nationalparken Corcovado, der ligger ved Península de Osa, er bestemt et besøg værd, hvis man kan lide fugle og farver. Parken har en stor farvestrålende koloni af purpurrøde papegøjer

Mercado Central markedet

Mercado central er et livligt marked midt i San José. Her kan man finde alt fra høns, fint forarbejdede lædervarer, og en stemning der ikke findes mage til i byen. Er man ude efter et billigt måltid, er Mercado Central også det helt rigtige sted.

Monteverde området

I den nordvestlige del af Costa Rica ligger Monteverde, som er et populært turiststed. Monteverde byder på gode vandrestier, en ostefabrik, en sommerfugledal og en lang række gallerier.

Museo Del Oro og Museo de Jade

Museo del Oro Precolombino har en overvældende samling af colombianske guldsmykker og Museo de Jade kan byde på verdens største samling af jade skulpturer.

Nationalmuseet

Nationalmuseet i San José har en flot arkæologisk samling fra Costa Rica, man kan se tøj og møbler fra den kolonitiden og en samling religiøs kunst. Nationalmuseet er nok det mest imponerende af hovedstadens museer.

Nationalteatret

Nationalteatret, Teatro Nacional er en af de mest imponerende bygninger i San José. Teatret blev bygget I 1890’erne og man kan i dag nyde balletter, operaer og forestillinger ved det nationale symfoniorkester I nationalteatret.

Península de Nicoya halvøen

Dette område ligger i den nordvestlige del af landet ud til Stillehavet. Området er temmelig ufremkommeligt, fordi der ingen asfalterede veje er. Alligevel er det en kamp værd at komme igennem til de fantastiske øde strande området byder på.

Poas Vulkanen

23 kilometer nord for Alajuela ligger Poas Nationalpark med den ulmende Poas vulkan. Vulkanens krater er 1,5 kilometer bredt, og nede i finder man en brændende varm sø, hvor vandets farve veksler smukt mellem turkis, grønt og gråt. Den bedste tid for et besøg er fra maj til november.

Santa Rosa Nationalpark

Santa Rosa Nationalpark dækker et stort område i den nordvestlige del af Costa Rica, og byder på den største tropiske skov i Mellemamerika. I parken beskytter man også de sidste arter af den truede havskildpadde.

Tortuguero Nationalpark

Tortuguero Nationalpak ved Den Caribiske Kyst har et rigt og fantastisk dyreliv. Et væld af fugle, aber og firben befolker parken med deres mange farver og lyde. Parken er også hjemsted for den truede grønne havskildpadde.

Har du fået lyst til at rejse til Costa Rica?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her