Seværdigheder Rumænien

Seværdigheder Rumænien

Brasov

Brasov

Den velbevarede middelalderby ligger godt beskyttet af de transsylvanske bjerge, og gemmer sig midt i dette frodige område. Som en rigtig middelalder by, er den også bygget op om en imponerende plads i midten, hvor den gamle, store gotiske katedral (Den Sorte Kirke) også er placeret. Om vinteren er Brasov også midtpunkt for de omkringliggende skisportssteder.

Bukarest

Den Gamle Hof-Kirke

Hvis man gerne vil opleve lidt af det gamle Bukarest, er denne kirke fra seksten hundrede tallet sagen. Her er også velbevarede kalkmalerier. Kirken ligger i det centrale Bukarest.

Folkets store Hus

Eller også kaldt Parlamentets Palace. Ligger sydligt i byen, og er et imponerende bygningsværk, som Ceausescu lod bygge for at Bukarest skulle blive hele Østeuropas kommunistiske hovedstad. De lokale beboer er nu ikke så glad for den kolossale bygning, og mange ser den gerne revet ned, da den vækker for mange minder. Men fascinerende det er denne verdens næststørste bygning! (efter Pentagon).

Kommunist Partiets Central Komités Store Bygning

Fra bygningens balkon holdt Ceausescu her sin sidste, fatale tale kun et par timer før militærretssagen og henrettelsen fandt sted. Der er stadig skudhuller i murerne, fra kampene foran på pladsen.

Constanta

Byen Constanta

Constanta gemmer på gode museer, blandt andet om byens rolle som havneby i middelalderen, og byens farverige historie. Byens mest kendte attraktion er nok det Arkæologiske Museum på Ovidiu pladsen (piata), men ellers rummer byen flotte, gamle kirker, med masser af historie at fortælle.

Den rumænske sortehavskyst

Mamaia

Byens statestik taler for sig selv: 61 hoteller med 21.000 senge og med en festival stemning over sommeren. Her nydes livet, i vandet ved poolen eller i baren, og Constanta er kun en kort bustur derfra.

Rumænien

Karpaterne

En af de største seværdigheder er nok Sinaia, hvor der ved bjerggrænsen ligger et underskønt lille slot. Slottet er i tiderne blevet brugt af diverse diktatorer, fyrster og konger som rekreationssted, og dets interiør kan gøre én helt stum. Med raffinerede træ ornamenteringer, spejlsale, og værdigfulde gamle malerier (blandt andet en Rembrandt).

Kystlinjen ved Sortehavet

Når rumænerne vil slappe af, og indånde frisk havluft, tager de ud til det mægtige Sortehav. Her er 70 km hvid sand strand, men ellers er der turistliv og feriestemning omkring de store byer Constanta og Mamaia, som man kender det fra andre ferie områder ved havet. Rumæniens prisbillighed har gjort dette til et attraktivt turistmål.

Poiana Brasov

Transylvanien

Bran slot

Dette er slottet, som for alvor får tankerne hen på Dracula. Det er vist ikke helt historisk dokumenteret, at dette virkelig skulle være den historiske greves slot, men atmosfæren, de tykke mure, de høje tårne og de snævre rum gør nu historierne meget levende. Endnu en skyggeside for rumænerne, er at nazisterne under anden verdenskrig tiltog sig dette slot, som deres fæstningshovedkvarter mod øst.

Sighisoara

Er en mindre, men også stærkt middelalderlig by, i tæt forbindelse med bjergene. Ikke så overrendt som Brasov, og inderkernen af den gamle bydel, som er beskyttet bag fyrsternes gamle befæstninger, ligger helt uberørt hen siden 1500-tallet. Det er også her, at det fortælles, at Dracula i sin tid voksede op. Man kan endda besøge hans gamle hus!

Har du fået lyst til at rejse til Rumænien?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her