Snowboard – en livsstil?

En af dillerne indenfor skisporten er snowboarding. Snowboardere har udfordret pisterne længe, og de har haft deres helt egen livsstil.

Man kender dem ofte som skiløbere, i alt for store skijakker, baggy bukser og bløde støvler. Men det mest sikre tegn på en snowboarder, er det bræt de løber på. Deres vuggende stil ned over pisten ligner til forveksling en skateboarder.

I dag er det dog ved at ændre sig. Flere og flere får lyst til at prøve krafter med et snowboard. Dels er det spændende og anderledes end det man kender fra alpint skiløb, men samtidig er det en helt ny bevægelse og ny teknik du skal anvende, hvis du vil ned af pisten på et snowboard uden alt for mange blå mærker.

SnowboardFor den almidelige skiløber, på de traditionelle ski, er snowboard en lidt irriterende opfindelse, selvfølgelig sagt med smil på læben. Snowborderen laver store bløde sving ned af pisten, og man skal huske at holde et godt øje med dem, for det er ikke altid at de står op.

Tit sætter de sig ned på pisten for at hvile benene. Du har nemlig ikke mulighed for som snowboarder, at holde balancen når du står stille. Du står i hvert tilfælde ikke særligt godt, da du let får overbalance.Så hvis du ønsker at prøve kræfter med snowboarding, så husk lige os kedelige på de to brædder.

For en rigtig surfer, én af dem der har prøvet kræfter med havets bølger, ligger stilen nok allerede i kroppen. Man står nemlig på et bræt sidelæns, uden brug af stave, mens man bruger kroppen til at balancere med. På en måde er det fascinerede, og bør prøves af alle der har lyst til udfordring, for det er uden tvivl en speciel følelse man oplever som snowbordere.

Flere destinationer har lavet “tumlepladser” for snowboardere, deres egen park hvor man kan udfordre hop og halfpipes. En halfpipe kan lidt sammenlignes med skatebordernes rampe, bare placeret på pistene og lavet af sne.

Så går du rundt med en lille surfer gemt inde i dig, eller trænger du bare til anderledes skiløb, så hop med på bølgen og prøv snowboarding. De fleste destinationer udlejer snowboard og de rigtige støvler, på flere destinationer vil du også kunne hyre en fransk professionel underviser til at lære dig lidt om snowboarding.

Her er vores forslag til gode snowboardsteder:

Avoriaz, Frankrig
Her finder du mange spændende udfordringer hop, halfpipes og tumlepladser.

Val d’Isère, Frankrig
Val d’Isère er allerede kendt for sit meget udfordrende skiløb og er derfor også et af de ultimative steder for snowboardere.

La Grave, Frankrig
Total offpiste, hvor den rutinerede snowboarder sagtens kan finde udfordring nok.

Topfoto (c) istockphoto / Jason Lugo
Foto (c) istockphoto / Ben Blankenburg

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.