Skiferie i Sverige

Skiferie i Sverige – godt til alle ski-elskere

Skiferie i Sverige er manges favorit, men Sverige er også velegnet til både børn, begyndere – og sandelig også til alle andre, der elsker den svenske sne.

Turen til skiferie i Sverige

Og tag ikke fejl: Selvom Sveriges fjelde ikke er på højde med alperne, så er her udfordringer af alle sværhedsgrader og for alle discipliner. Alt er indenfor et par timers kørsel for rigtig mange danskere.

Der er ikke langt til Sverige og færgeforbindelserne er mange og gode, og med Storebælts- og Øresundsbroen er skiferien kommet endnu nærmere. Kortere transporttid giver jer mere tid på ski!

Den korte transporttid betyder også, at flere og flere tager på endags- eller weekendski i Sverige, særligt til de nærmeste destinationer. Isaberg, som er en populær endagsdestination ligger kun 230 km fra København.

Skiferiedestinationer i Sverige

Det sydlige Sverige, hvor de nærmeste skiområder ligger, minder rent geografisk meget om Danmark, og som man bevæger sig nordpå i Sverige bliver fjeldene også tilsvarende høje. Den Skandinaviske højderyg mellem Norge og Sverige har fjelde i 1000 – 2000 meters højde. På Idre Fjäll finder den hårdkogte alpinist 11 sorte pister, blandt andet Nordens stejleste pist. Flere steder har over 100 lifte og fald på 1000 m.

Nordsverige og områderne, der grænser ind til Norge, har altså de bedste tilbud til alpinløberne, og selvom vi ikke er i Alperne er centrene af højeste internationale standard. Her er der mulighed for carving, twin tips, snow-board, telemark og alt andet hjertet måtte begære. Skicentret i Åre var i 2007 arena for VM i alpint skiløb, men tag bare hele familien med, for som i resten af Sverige er her tænkt på alle.

For langrendsløbere er Sverige det rene mekka. Der er masser af opkørte, afmærkede løjper i alle længder og sværhedsgrader. Langrend i Sverige er både for familier og begyndere, men i høj grad også for den øvede der søger udfordringer. Sveriges smukke vinterlandskaber ligger stille og venter på enhver der begiver sig væk fra alpincentrenes mylder.

Skiferie i Sverige for børn

Sverige er et meget børnevenligt land ikke mindst hvad angår skiferier. Skiskolerne er gode og børnene leger sig til en masse skikundskaber – og så har børn det jo sjovt i sne både med og uden ski på fødderne. På mange skisportssteder er der mulighed for meget andet end skiløb, f.eks. kaneture og hundeslædekørsel, eller måske bare en kælketur med ungerne.

Har I ikke fået brugt alle kræfterne i løbet af dagen, så er der mange steder oplyste løjper, de såkaldte lysløjper, hvor man kan løbe efter mørkets frembrud.

I Sverige er begrebet afterski som vi kender det fra alpelandene stort set ikke eksisterende. Afterski i Sverige består af at blive gennemvarmet i saunaen, en lækker middag med familie og gode venner efter en lang dag i frisk luft og sidst men ikke mindst hygge omkring pejsen.

Så er I ude efter en god familieferie med kort transporttid og masser af mulighed for godt skiløb af alle slags, så tag til Sverige!

Topfoto (c) istockphoto / Göran Domeij

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.