skiferie i Italien

Skiferie i Italien – the dolce vita-way

Skiferie i Italien er en helt fantastisk oplevelse, og der er glimrende muligheder for at du kan finde lige den type skiferie, du kan lide, i den italienske sne.

Italiens største og mest kendte skiområder ligger i Alperne og Dolomitterne. Danskernes foretrukne områder er det store Canazei, verdens største skiområde, Livigno og Sestriére. Men der er mange andre små og store skisportsteder, også i resten af Italien, som er værd at besøge.

Valg af skiferiedestination

Italien har udfordringer for alle slags alpinister, bortset fra pukkelpisterne, som der dog også er langt i mellem. Hvis du er du til off-piste, så tag til Alagna, som ifølge skieksperten Thomas Uhrskov er en af Italiens bedst bevarede hemmeligheder.

Italiens Alper har bjerge i op til 3-4.000 meters højde, det vil sige, at du kan løbe på ski året rundt og f.eks. stå på ski i den lækreste puddersne og samtidig solbade kun iført en trøje.
Dolomitterne har tinder i 2.000 meters højde og er også en fantastisk naturoplevelse, men helt anderledes end Alperne.

Når man skal vælge destination, gælder det i Italien som alle andre steder, at jo højere man kommer op i terrænet, jo stejlere bliver pisterne også. Dette gælder dog ikke helt i Livigno, som i forhold til sin højde er relativt fladt, dog stadig med udfordringer også for de øvede.

Med hensyn til lifter, så er der mange steder mulighed for lange ture i sammenhængende liftsystemer, men man kan også komme ud for halvgamle lifter og liftsystemer som generelt halter lidt bagefter. I Dolomitterne finder man mange sammenhængende liftsystemener, og med et Dolomiti Superskipas har man adgang til 1200 km pister!

Med hensyn til skiskoler til børn, så er meningerne delte. Nogen holder af italienernes pædagogik, andre gør ikke. Så tag et kig, før I bestemmer jer.
I forhold til skiskoler for voksne, så har italienerne generelt dygtige skilærere, og det er altid en god idé at få indøvet de rigtige teknikker, før man kaster sig ud i sneen.

After-ski og italiensk hygge

På mange af de store destinationer finder man rigtig after-ski-stemning, men mange andre steder er der mere lagt op til varm kakao og hygge. Find ud af, hvad der passer jer, og tjek på forhånd om destinationerne har det ene eller det andet.

Skiløb eller ej, så er Italien altid værd at besøge, for italienernes smittende livsglæde og tilbagelænede livsstil, den dejlige mad, som er meget mere end pizza og pasta, og ikke mindst de gode vine, er fantastiske oplevelser.
Prisniveauet i Italien er ofte lavere end på de andre alpedestinationer.
Og så byder både Dolomitterne og Alperne på nogen af verdens smukkeste panoramaudsigter! Det er skiløb the Dolce Vita way!

Find skiferien til Italien med Travelmarkets søgemaskiner. Vi giver dig overblikket, let og enkelt. Vælg mellem pakkerejser og ferieboliger.

Travelmarket ønsker jer en god tur!

Topfoto (c) istockphoto / Corr

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.