skiferie i Frankrig

Skiferie i Frankrig er verdensklasse

En skiferie i Frankrig er verdensklasse. Frankrig er uden tvivl et af de bedste skisportssteder i verden. Ikke bare har landet verdens største skiareal, skiområderne er også store og veludbyggede, pisterne brede og liftsystemerne gode.

Hvor skal din skiferie i Frankrig gå hen?

Frankrigs skisportssteder ligger i høj grad i Frankrigs sydøstlige hjørne, i de franske Alper, mod Schweiz og Italien med Rhonefloden som vestgrænse.

Mange af de franske skisportssteder ligger over trægrænsen og det betyder både at der er stor sikkerhed for sne samt dejligt brede pister. Og så er udsigten fantastisk. I højden er vejret ofte godt, så der er stor sandsynlighed for tindrende solskin på din skiferie i Frankrig!

I de franske Alper gør bjergenes facon at der dannes udmærkede skiterræner i de store højder. Øverst står selve den stejle tinde med udfordringer for den øvede og derefter flader terrænet ud og bliver til udmærket begynderterræn. Generelt er terrænet udfordrende, men der er også glimrende pister til den mindre øvede.

Foretrækker man mindre højde, er området omkring Grenoble sagen. Her er man knapt så højt oppe, og dermed er der også mere bevoksning.

På de større steder er der enorme netværk af pister som dækker alle sværhedsgrader og liftsystemerne er særdeles veludviklede. Mange steder kan man løbe hele dagen uden at tage den samme pist 2 gange.

Frankrig er en god destination for både snowboard, telemark, freestyle og mange andre discipliner. Frankrig kan det hele. Skiskolerne er gode og på alle større destinationer kan man regne med at der tales engelsk.

Maden, after-ski og overnatning

I Frankrig er den dejlige mad og vinen en uløselig del af ferien, oven i købet til priser der oftest er rimelige og som i hvert fald sagtens kan tåle at konkurrere med f.eks. de norske madpriser. After Ski (Après-ski) er oftere vin end øl, men det gør det ikke mindre hyggeligt.

Ofte ligger lejligheder og hytter lige ud til pisterne, men se jer for før I booker rejsen. På nogle destinationer er boligområderne bygget op af kedelige betonbyggerier, andre steder er charmerende byer med ægte alpestemning.

Blandt Frankrigs mest populære destinationer kan nævnes: Avoriaz, Tignes, Val d’Isère, Val Thorens, Alpe d’Huez, Méribel og Chamonix.

Topfoto (c) istockphoto / difught

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.