Rejser til Zadar

Karakterfulde Zadar

På den velbesøgte Dalmatinerkyst i det varme Kroatien, finder man en afsides, uspoleret, charmerende og original by der hedder Zadar. Zadar ligger ud til det smukke, varme Adriaterhav, og Zadar har da også en række af kridhvide sandstrande med krystalklart, lyseblåt vand, som har noget for enhver smag.

Derudover byder Zadar på sjældne og enestående historiske, kulturelle og arkitektoniske perler, som sætter Zadar på verdenskortet over inspirerende byer. Byen har undgået alt hvad der hedder masseturisme, hvilket giver byens liv et roligt, autentisk og afslappende præg. Det forhindrer dog ikke, at man i Zadars marmorbelagte gader finder et hav af gallerier, museer, caféer, tavernaer og enkelte diskoteker.

Zadar er i al dens uspolerede charme en livlig, vibrerende by, som alle rejsende med fordel kan besøge.

Zadars strande

De mange luksuriøse strande ved Zadar varierer en del fra hinanden. Nogle af strandende er ideelle for surfere, mens andre favoriserer børnefamilier. På Nin’s Lagoon finder man et af de bedste – hvis ikke det bedste – steder at surfe i Kroatien. Vinden er god, vandet varmt og stranden livlig. Om aftenen serverer strandbarerne cocktails, dans og musik under den varme nattehimmel.

Stranden Lojena er med sit turkise, klare vand det bedste sted for dykkere og folk der gerne vil lære det. Dykkercentrerne på stranden arrangerer ture for alle aldre og i alle sværhedsgrader. Strandens rolige vand gør også stedet ideelt for børnefamilier og rolige sjæle.

Byen Zadar

En hyggelig gåtur i Zadars rolige gader byder på sanselige og arkitektoniske indtryk af sjælden grad. Byens sammensætning af romerske ruiner, middelalderlige kirker, moderne caféer, tøjbutikker, gallerier og museer gør, at man kan tilbringe mange timer i selve byen. De to verdenskendte og prishædrede seværdigheder Sea Organ og Sun Salutation er vildere, smukke og mere inspirerende end ord kan beskrive.

Oplev Zadar.