Rejser til Vilnius

Kulturelle og historiske perler i Vilnius

Vilnius har en stærk historie, der er tydeligt indlejret i atmosfæren. I Vilnius’ gamle bydel kan man opspore mere end 1200 historiske bygninger samt monumenter, og det blev tilmed inkluderet i UNESCOs verdensarvsliste i 1994 på grund af bydelens kulturelle såvel som arkitektoniske værdi.

  • Holocaust Museum, også kaldet Det Jødiske Museum, rummer fortællinger fra det jødiske samfund i Vilnius under 2. verdenskrig. Du vil finde fortællinger fra overlevende og beretninger fra dræbte – det er en meget ærlig og autentisk attraktion.
  • Du kan vandre gennem en af de mange jødiske ghettoer fra 2. verdenskrig – det er et skræmmende, om end også interessant at gå rundt i gaderne, hvor død og ødelæggelse tidligere har hærget.
  • Aflæg det middelalderlige tårn Gediminas et visit. Tårnet blev bygget i 1300-tallet og har en forbløffende udsigt over Vilnius.
  • Gediminas museet er et af mange interessante museer i Vilnius.
  • Hill of Three crosses er et af de højeste steder i byen. Monumentet er et vartegn for Vilnius, og du får tilmed en fantastisk udsigt udover hele byen.
  • Det smukke Trakai slot er også et besøg værd

Rejser til Vilnius kan findes hos Travelmarket.dk

Vilnius er kendt som en ølby, og der findes et utal af mikrobryggerier rundt omkring i byen, hvor du kan få slukket tørsten i en god øl. Vilnius er altså en smuk og historisk storby med en vis charme, der byder på lidt af hvert såsom arkitektur, historie og kultur. Vilnius er perfekt til en forlænget weekend, og her hos Travelmarket.dk kan du finde pakkerejser, fly samt hotel til Vilnius.