Rejser til Sinai med Det Røde Hav

Sinai / Det Røde Hav

Sinai er den egyptiske halvø, der ligger mellem Middelhavet, Det Røde Hav og Aqababugten, og et umiddelbart kig på et kort viser, at det ser øde og sandet ud. Korrekt. Men området er alligevel en fantastisk sammensætning.

For hvor den vestlige og nordlige del af halvøen mest er ørken og er meget tyndt befolket, så er der mod øst til gengæld anderledes meget liv. Sharm el Sheikh, Dahab og flere andre turistmål er blomstret op her i løbet af de seneste årtier. Det hænger selvfølgelig sammen med klimaet, som er meget appellerende for eksempelvis europæere, som bestiller billige charterrejser her til, men det hænger også sammen med strandforholdene og dykkermulighederne, som virkelig er i særklasse her. En af Sinai-halvøens havsider grænser op til Det Røde Hav: Det er især her, på den sydlige og østlige side af Sinai, at de helt store turistmål ligger.

Oplev spektakulære historiske steder på Sinai

Men når man er på Sinai-halvøen og har set Det Røde Hav, så gør dig selv den tjeneste at tage en af de guidede ture ud i ørkenen. Det kan være en stor oplevelse at se den rå og golde natur på halvøen, hvor bjergene mod syd også er et syn for sig selv. Allier dig med en lokal guide og snup en middag, mens solen går ned over ørkenen.

Sinai-bjerget ligger i den sydlige del af øen. Ifølge Biblen var det på dette bjerg, at Moses fik de ti bud, og derfor er det også et sted, mange mennesker besøger hvert år. Ved foden af bjerget ligger verdens ældste aktive kloster, Katarinaklostret, som også har forbindelse til samme historie, mens der også er en synagoge, en moské og andre ruiner, som tidligere har fungeret som religiøse samlingssteder. Så oplev luksus, historie og smukt landskab – køb billige charterrejser til Sinai og Det Røde Hav i dag.