Rejser til Malta

Subtropiske Malta

Malta – Korsriddernes ø

Mød korsridderne, det behagelige klima og de lækre strande, når du rejser til Malta. Tag rundt på øen i din ferie til Malta og du er garanteret oplevelser for livet.

Oplev middelalderbyen Mdina, tag en bådtur ved den blå grotte eller lad børnene opleve Skipper Skræk byen, Popeye når du rejser til Malta. Fornem øens blodige historie ved dit besøg til det gamle Fort St. Elmo eller gå rundt i tunnelerne i det gamle ridderhospital i byen Valletta, som er Maltas hovedstad. Slap af, nyd solen, havet og det store udbud af forretninger, caféer samt restauranter i turistbyerne Silema eller St. Julina’s på din ferie til Malta.

Valletta
Malta’s hovedstad Valletta er et overflødighedshorn af historie og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Kom tæt på johanniterriddernes storslået fortid i Stormesternes Palads, se historisk opvisning på Fort St.Elmo med den blodige fortid. Besøg de skumle tunneller på det gamle ridderhospital, se hvordan ridderne plejede de syge og gamle pilgrimme. Hovedstaden Valletta er en af Europas mindste hovedstader og her bor der ca. 6.000 af de 40.000 indbyggere.

Bliv imponeret over den indvendige udsmykning, når du besøger St. John’s Co-Cathedral eller bliv oplyst på krigsmusset. Slentre rundt i gaderne, nyd de smukke meget markante bygninger eller shop til du dåner på Merchant Street, der ligger og venter på dig med et vælg af forretninger.

Turistområder

Nordmalta – Malta’s bedste og mest børnevenlige strande findes ved Mellieha Bay og St. Paul’s Bay. Hop på surfbrættet, lad børnene lege i strandkanten, nyd solen eller dyrk din ynglings vandsport som f.eks. jetski eller windsurfing.

Sliema og St. Julian

– Disse mondæne turistbyer giver dig et vælg af muligheder for oplevelser. Tag en slentretur på havnepromenaden Tower Road, nyd havet, de mange forretninger, restauranter eller caféer. Mærk pulsen i disse livlige byer eller hop på en bus og besøg den nærliggende hovedstad Valleta. St. Julian’s er kendt for strande som Balluta Bay, en stenet strækning med en promenade og restauranter. Barer og natklubber ligger langs gaderne i Paceville, et område syd for St. George’s Bay Beach. Spinola Bay har traditionelle fiskerbåde plus Spinola Palace, et barok palæ med et udskåret ur midt på facaden. Portomaso Bay er hjemsted for en marina og luksusbutikker.

Oplevelser på rejser til Malta

Oplevelserne er uendelige på Malta, og dette selvom øen kun er på størrelse med Bornholm. Lej en bil, tag rundt på øen eller benyt de meget velfungerende busser.

Dykning – Prøv et dyk på din ferie på Malta, som er et af Europas bedste steder at dykke eller snorkle. Nyd det klare vand, dyk ved et af de 25 vrag eller en af de mange små grotter, laguner eller huler. Tag til naboøen Gozo, dyk ved Blue Hole, ved Dwera og oplev rev, koraller og farverige fisk.

Hvad er de bedste steder at dykke og snorkle på din rejse til Malta?
Husk også snorklen, når du rejser til Malta. En ny verden åbner sig under vandet. De maltesiske øer er en ægte skat af svømning, snorkling og dykning.

Beliggende i centrum af Middelhavet, Malta kan byde på klart vand og en overflod af havflora og fauna, som gør Malta til et ideelt sted for dem, der elsker snorkling. Der er rig mulighed for at snorkle i St. Paul’s Bay eller ved Gozo og Comino, eller et af de hundrede vis af andre skønne steder på Malta.

Snorkling virkelig den ideelle måde at se Maltas lille undervandsverden så længe du ønsker! Det er billigt, familievenligt og nemt at gøre. Alt hvad du behøver er en maske og snorkel og et par svømmefødder under din rejser til Malta!

Mdina

– Far vild i de smalle gader, se smukke palæer og mærk historiens vingesus. Bliv imponeret over de velbevaret bygninger i denne smukke by, som er den bedst bevaret middelalderby i verden. Bliv imponeret over de imponerende bygninger og hvis du tør, så besøg torturmusset Mdina Dungeons Museum.

Den blå Grotte – Malta’s største turistattraktion, som du kan opleve, hvis du tager på en bådrundtur i nærheden af Wied iz-Zurrieq, der er en af de ældste byer, som du vil opleve på rejser til Malta. Oplev korallerne, nyd de smukke farver og den blå grotte som er en ud af flere grotter i området.

Skipper Skræk byen – Lad børnene og de barnlige sjæle oplevelse, at de befinder sig midt inde i en tegnefilm. Besøg Popey Village, blev mødt af selveste Oliva og nyd kulisserne i denne by, lad dit kamera komme på overarbejde og føl at du er med til optagelserne af en film.

Il-Majjistral Nature and History Park – Vær aktiv, tag på trekkingtur i Maltas skønne natur, se de historiske og arkæologiske seværdigheder, gå ad vandrestier, oplev dyrelivet og den beskyttede kystlinje.

Marked i Marsaxlokk – Oplev frugt, grønsager og køkkengrej som ligger side om side med håndbroderede duge. Den friske duft af sværdfisk, blæksprutter eller tun som blandes med duften af krydderier, som du kan dufte søndag formiddag i Marsaxlokk’s. Oplev hvordan en havnefront bliver forvandlet til en kilometer langt marked og mød malteserne, når de er ude at købe ind.

Goszo – Hop på båden, sejl i 20 minutter til naboøen Goszo, imens dit kamera får travlt med at tage billeder af den smukke kyststrækning. Nyd freden, de hyggelige gader og besøg den prægtige barokkirke Cathedral of the Assumption i Goszos største by Victoria.

I midten af Middelhavet finder man det fantastiske land og ørige Malta. Med sit varme, subtropiske klima, det omgivende koralhav, en imødekommende befolkning, lavt prisniveau og en uden sammenligning enestående historisk arv, er Malta en ideel rejsedestination for alle typer rejsende. Øriget består af de tre øer, Malta, Gozo og Comino, som kun er en kort sejltur væk fra hinanden.

På hovedøen, Malta, finder man seværdigheder på UNESCOs liste over verdensarven, på Gozo finder man nogle af verdens bedste dykkersteder og på Comino finder man en afsondret, uspoleret rolighed. Hvad end man har af kriterier for sin drømmeferie, er det sikkert, at Malta opfylder dem. Find charterrejser til dette ørige i det skønne Middelhav.

Malta og historien

De historiske seværdigheder på Malta er fuldstændigt enestående. UNESCO var hurtige til at sætte Hal Safleni Hypogeum på sin liste over verdensarven, hvilket er meget forståeligt. Her er tale om et præhistorisk undergrundstempel som er over 5000 år gammelt, og – så vidt vides – er det eneste af sin slags i hele verden. På øen Gozo finder man Ggantija, som er langt ældre end pyramiderne i Ægypten. Ggantija er et af verdens bedst bevarede præhistoriske templer, og et af verdens ældste religiøse monumenter.

Maltas strande

På strandene på Malta finder man liv, fest, dykning, sol og glæde. På Gozo kan man udforske sunkne bombefly fra 2. verdenskrig, mens man på rejser til Malta kan finde vilde steder at surfe og feste. Langt de fleste strande er dog meget børnevenlige, især grundet det rolige, lave vand. På strandende findes barer, caféer og restauranter findes i alle afskygninger.

Hovedøen Maltas største by hedder Valleta, og er en enestående sammensætning af smukke gamle bygninger fra det 17. århundrede og moderne byggerier, såsom det nye operahus.

Malta er et paradisisk ørige i det varme Middelhav.

Kigger du efter en billig charterrejse til Malta, er du kommet til rette sted.