Rejser til Madeira

Enestående Madeira

Madeira er en lille portugisisk øgruppe, hvor også hovedøen hedder Madeira. Øgruppen er beliggende i Atlanterhavet cirka 600 kilometer ud for den marokkanske kyst. Madeira er på grund af sin specielle beliggenhed, enestående historie og fantastiske liv fuldstændig uden sammenligning.

Det subtropiske klima har givet øerne helt særlige vækstbetingelser, hvorfor øgruppens natur og nationalparker er et sanseligt bombardement af farver og dufte. Madeira har heraf fået tilnavnet ”den flydende have” og placeret en af sine nationalparker på UNESCO liste over verdens naturarv.

I øgruppen Madeira er der to beboede øer, Madeira og Port Santo, samt en masse små, ubeboede øer. Denne lille, brogede sammensætning af øer, sol, vand, glæde, liv og elegance gør Madeira til et af Europas mest overraskende og fantastiske steder.

Madeiras natur

Man overraskes hurtigt over sammensætningen af så mange forskellige naturoplevelser i et så småt område. Madeira byder på kridhvide sandstrande, hvor de rolige, krystalklare bølger skyller ind, kan man nærmest se de gigantiske, vulkanske bjerge, der om aftenen dækkes af en tung tåge. Størstedelen af de ubeboede egne af Madeira og Port Santo er optrukket med gode, sikre vandreruter, som er nogle af de bedste i Europa, hvis du gerne vil på en aktiv ferie.

Og så er der Parque Natural da Madeira, som har verdens største forekomst af den smukke laurbærskov, og som et af de få steder i Europa med denne smukke natur er sat på UNESCOs liste.

Byerne på Madeira

På hovedøen Madeira finder man hovedstaden Funchal, som er øgruppens livlige, charmerende, hyggelige centrum. Her finder man hoteller i alle prisklasser, samt – som i resten af øgruppen – et generelt lavt prisniveau. Byen er historisk, arkitektonisk og kulturelt ufatteligt interessant.

Denne smukke by er et godt udgangspunkt for at besøge de ubeboede øer i omegnen, hvor man kan tilbringe sine eftermiddage i rolige omgivelser.

Madeira er et paradis, man skal opleve.