Rejser til Larnaca

Charterrejser til lækre Larnaca

KVALITETSREJSER: Hvis man vil være god ved sig selv, så er en charterrejse til Larnaca et godt sted at begynde.

Den cypriotiske by Larnaca har i århundreder betaget besøgende. Sådan er det stadig. Hvert år tager tusindvis af turister på chartertur til Larnaca for at opleve skønheden i dens reneste form.

Oprindeligt hed Larnaca Kition – ifølge sagnet opkaldt efter Noahs sønnesøn. Senere kom navnet Larnaca til efter det græske ord Larnax, der betyder kiste. Larnaca refererer således til de mange begravelsespladser fra det oprindelige Kition. Byen bærer præg af at have været underlagt mange forskellige civilisationer, der alle har bidraget til det Larnaca, som chartergæster oplever i dag. Larnaca har været underlagt Grækenland, Persien, Rom, Det Byzantinske Rige, Det Ottomanske Rige, Frankere, Venetianere og England.

Larnaca er en meget smuk by med betagende udsiger, havnefront, unikke strande og gode muligheder for chartergæster, der kan lide kvalitet og komfort i enhver henseende.

Byen ligger på Cyperns sydligste kyst og øens tredjestørste by efter Nicosia og Limassol, har den andenstørste havn og i udkanten af byen ligger Larnacas Internationale Lufthavn, som er den mange turister stifter bekendtskab med som det første. Lufthavnen er nem at komme til og fra direkte fra byens centrum.

Strandliv i Larnaca

Der er mange gode strande i og omkring Larnaca, der blot venter på, at glade charterturister kaster sig ud i det azurblå Middelhav.

Phinikoudes standen er den centrale strand i Larnaca by. Der er gode parkeringsmuligheder, og stranden har alle de ting, en turist kan forvente. På promenaden er der den skønneste stemning, og man mærker Middelhavets nærhed og duftende af maden, der serveres for gæster fra hele verden. Rygtet om Larnaca er nået hele kloden rundt! Promenaden er det smukkeste kludetæppe af butikker, barer og restauranter af enhver slags.

På Phinikoudes strand er der alt, hvad familien har brug for, og skulle børnene mangle aktivitet, er den lille Fun Park et godt bud. For de større og voksne er der alle typer vandsportsaktiviteter, og tæt ved mod nord ligger marinaen, hvorfra det er muligt at tage på bådture og dykke. Stranden har fint gråt sand, og parasoller og liggestole er der masser af. Vandkvaliteten er god og EU’s blå flag blafrer i brisen.

Aktiv i og omkring Larnaca

Larnaca-området byder på mange oplevelser for charterrejsende, der også vil have oplevelser med hjem fra ferien. Et must er Agios Lazaros, Sankt Lazarus kirken, opført i den byzantinske periode. Et andet er det gamle Kition, hvor man kan se rester af templer fra det 13. århundrede før Kristus.

Stormoskeen Djámi Kebír er også et af de steder, mange turister vil se. Moskeen er bygget i det 16. århundrede. Det græsk ortodokse Stavrovouni kloster fra det 4. århundrede 40 kilometer fra byen er endnu mere betagende og ligger på toppen af bjerget af samme navn. Det arkæologiske museum giver et godt overblik over historien, og vil man tilbage til nutiden, så er en slentretur ved marinaen skønt for sjælen.

Fest & Farver og godt til ganen

Som alle turistbyer er der gode muligheder for at blive underholdt. Mange chartergæster nyder kaffe eller cocktails i løbet af dagen og først på aftenen ved strandpromenaden for senere at gå på nogle af de mange diskoteker, natklubber og barer. I en større by som Larnaca behøver man bestemt ikke kede sig.

Strandende og promenaden i Larnaca er et godt sted, hvis man er til fiskerestauranter. Charterturisten kan gå ombord i alle de traditionelle turistmenuer, men det er en god ide at prøve de lokale retter også. Mange af disse er med bønner eksempelvis faolaki, der er en slags franske bønner kogt i rødvin med lam.

De såkaldte mezes, der er appetitvækkere, er så lækre, og man får så meget, så mezes i nogle tilfælde kan erstatte hovedmåltidet. Der er god grund til at tage en bid af Cypern.