Rejser til Lanzarote

Charterrejsen går til Lanzarote

MARSLANDSKAB: Lanzarote er en af De Kanariske Øer ud for Vestafrikas kyst. Øen er meget tør, og nogle dele af Lanzarote minder om månen eller Mars, men det er samtidig på grund af det tørre og varme klima, at masser af turister har opdaget dette dejlige chartermål.

Som den fjerdestørste ø i øgruppen De Kanariske Øer har Lanzarote masser at byde på. Øen er omkring 60 kilometer lang og 20 kilometer bred, og den ligger i en klimazone med temperaturer fra 21 grader i januar til 30 i august.

Lanzarote er således det perfekte mål for en charterrejse hele året rundt. I gennemsnit falder der årlig kun 140 mm regn, så det er altså heller ikke regn, charterturisten skal frygte.

Det meget tørre klima og den deraf manglende erosion har fasthold øens vulkanske oprindelse, og Lanzarote bliver ofte beskrevet som rå og meget smuk – nærmest et månelandskab.

Næsten naturstridigt har Lanzarote flere smukke hvide strande blandt andre Playa Blanca, Papagayo og Caleton Blanco. Turister fra hele verden elsker strandene og det behagelige klima.

Aktiv på vulkanøen

Ved Famara er der fantastiske forhold for de feriegæster, der ønsker at surfe. Windsurfere søger i stort tal til Casta Teguise, og samtidig har Lanzarote topprofessionelle træningsfaciliteter for stort set enhver sport på La Santa Sport.

Der er således muligheder for sport og vandsport af særklasse. Det gælder naturligvis også for dykning. Lanzarotes tempererede klima og havbundens topografi gør øen til et paradis for dykkere. Her er mange steder lavvandet havbunden med meget varmt vand og en sigtbarhed på op til 40 meter.

Dykkere har mulighed for at se store stimer af moræner, rokker og farverige fisk i alle former. På Lanzarote kan golfspillere nyde deres sport 365 dage om året, da den gennemsnitlige temperatur på 22 grader betyder evigt forår.

Vin på Lanzarote

Det er også på grund af klimaet, at Lanzarote har en vinproduktion. Egentlig burde der være for tørt til at dyrke druerne, men ved at grave fordybninger i den vulkanske aske har vindyrkerne lært at holde på den sparsomme fugt.

Der er især druen Malvasia, der bruges til den specielle og meget interessante vin fra Lanzarote. Omkring 75 procent af al vin er af denne drue – resten af nye indførte sorter.

På vinmuseet El Grifo kan turister se, hvordan man i århundreder har udviklet den unikke vindyrkningskunst på øen. Museet er et besøg værd for alle med interesse for landbrug, vin eller planter. Selve den gamle gård er af historisk betydning og er meget interessant i sig selv.

Strandliv på Lanzarote

Lanzarotes strande er romantiske strande, der kalder nydelsen frem i enhver turist på ferie. Når solen varmer på huden, og kuløren bliver mørkere, vågner den indre strandløve eller strandløvinde op. Solen kysser alle, og man ved, hvorfor charterrejsen gik til Lanzarote.

Med gennemsnitstemperaturer i vandet på 19,5 grader bliver man ikke skuffet.

Tæt ved hovedstaden, Arrecife, er der en række gode hvide og gyldne strande El Charcor de San, El Castillo og El Cable. Blandt de mest populære strande er Caletón Blanco i nord, Caleta de Famara ligeledes nordligt og Guacimeta mod syd.

Dans på vulkaner

Nattelivet på Lanzarote er charmerende, alsidigt og hyggeligt. Selvom Lanzarote ikke er nær så larmende som Tenerife eller nogle af de andre turistområder, er der stadig masser af natteliv til de flestes behov.

På sydkysten er der eksempelvis Puerte del Carmen med mange livlige barer og natklubber. Især ved Avenida de las Playas, begynder festen tidligt og slutter først næste morgen.

Har man hang til spil, er der også et kasino for dem, der ønsker at prøve lykken andre steder end på dansegulvet. Spilleborde og roulette gør dog mange trætte – og så kan man jo gå mod havneområdet, der har endnu flere barer, diskoteker og restauranter.

I Playa Blanca er der Marina Rubicon med de smarte barer og eksklusive restauranter. Det er her de kræsne går hen for at lade sig underholde og betjene. I havnen ligger de glamourøse lystbåde, og man er elegant klædt på.

Costa Teguise har ligeledes et godt udvalg af restauranter, barer og pubber , selv om det er meget roligere end i naboresortet Puerto del Carmen.

Den nordlige del af øen har ikke så meget natteliv, men der er naturligvis masser af absolut fantastiske restauranter.

Hvis man er på jagt efter en virkelig enestående oplevelse, så prøv at gå i de berømte grotter i Jameos del Agua. Her er der underjordisk diskotek hver uge.