Rejser til Kuala Lumpur

Kuala Lumpur er en moderne metropol, hvor du kan spise lækker mad fra alle verdens hjørner. Denne vigtige handelsby byder på grønne parker, enorme skyskrabere og gamle templer.

Malaysias hovedstad er en by, der har det hele. Den højtuddannede befolkning har gjort byen til en vigtig handelsby. Finansverdenens store investeringer her ses blandt andet i form af byens stolthed Petronas Towers. Denne enorme kontorbygning var længe verdens højeste bygning.

Kuala Lumpur er desuden spækket med grønne parker, hvor du kan møde mennesker fra alle verdens hjørner. Nyd storbylivet og spis smagfuld mad i nogle af de utallige gadekøkkener på dine pakkerejser til Kuala Lumpur.

Fra gadekøkken til gourmet

Maden vil være en vigtig del af din ferie i Kuala Lumpur. Malaysierne elsker at spise. Kuala Lumpur byder på et endeløst udbud af alt fra billig gademad til stilfuld gourmet. Du kan for eksempel prøve de lækre grillede krabber eller nogle af de forskellige friske frugter.

På opdagelse i Chinatown
Rejser til Kuala Lumpur bør indeholde et besøg i Chinatown, der er byens ældste kvarter. Her findes der smukke buddhistiske templer, lækre kinesiske restauranter og en masse specielle forretninger. På din ferie i Kuala Lumpur kan du gå en tur ned ad den livlige hovedgade Jalan Petaling i Chinatown. Den har eksisteret lige siden byen blev grundlagt og bugner af liv.

Besøg gamle hindutempler på rejser til Kuala Lumpur

En af de mest interessante seværdigheder i Kuala Lumpur er de berømte Batu grotter. Her bør du besøge den mest imponerende af grotterne nemlig ”Temple Cave”. Som navnet antyder findes der et tempel inde i grotten.

272 trappetrin fører op til den enorme grotte, hvor der findes et smukt hindutempel indeni. Udenfor vogter den 42 meter høje gyldne statue af Murugan. Nyd denne specielle seværdighed i selskab med de massevis af aber, der findes her. Herfra er der også en fantastisk udsigt ud over Kuala Lumpur.

Natur og skyskrabere

Et must see, når man er i Kuala Lumpur, er Petronas Towers. Dette er to ens skyskrabere, som står ved siden af hinanden. Med antennen er tårnene 451,9 meter høje med 88 etager. Engang var de verdens højeste bygninger.

Er man til natur, kan man besøge Bukit Nanas, som også kaldes for Kuala Lumpur Forest Eco-park. Dette er en park midt i storbyen, hvor man blandt andet kan se kæmpe træer og bambus.

Islam er den største religion i Malaysia, og et besøg i den nationale moské vil være et besøg værd. Den nationale moské er smuk med blandt andet farverige lofter.

Verdens største statue og mad

Hvis man har lyst til at tage lidt uden for Kuala Lumpur, kan man besøge Batu Caves. Dette er en kalkstensklippe, hvor der er mange grotter og templer. Her står der også en 42,7 meter høj hindugudinde kaldet Murugan, som er verdens største statue.

Der er rig mulighed for at spise lækker mad i Kuala Lumpur. Der er flere gode spisesteder og god street food, så man kan prøve de lokale specialiteter.

Har man om aftenen lyst til en drink, kan man tage på Heli Lounge bar, som er en flot skybar. Man har en smuk udsigt ud over byen, hvor man kan se solen gå ned.

Vejret i byen

I Kuala Lumpur er temperaturerne om dagen året rundt varme i forhold til Danmark. Der er kun to typer årstider – den våde og den tørre.

Så der er ikke store temperatursvingninger, men der er ændringer i nedbørsmængderne i løbet af året. Du kan tage på pakkerejser til Kuala Lumpur hele året rundt.

Fly og hotel i Kuala Lumpur

Når du besøger Malaysia vil du oftest lande i Kuala Lumpur, derfor er det en god idé at kigge efter fly og hotel i Kuala Lumpur til de første nætter. Kuala Lumpur kan virke skræmmende for førstegangsbesøgende i Asien, så book gerne de første par nætter på et godt hotel – eventuelt et hotel, som kan hente dig i lufthavnen.