Rejser til Gdansk

Gdansk er en havneby i Polen og er derfor blevet populær for byens smukke havn og kajer. Derudover er byen også kendt for både at rumme ny og gammel arkitektur, da Gdansks bymidte blev genopbygget på ny efter 2. verdenskrig.

Dette har medført, at byen i nyere tid har fået et mere farverigt udtryk udadtil, hvilket også kommer til udtryk i de mange restauranter og butikker, som du finder i byen. I Gdansk finder du desuden også byens varemærke Neptune Fountain, der er en bronzestatue bestående af en havgud. Statuen stammer helt tilbage fra det 17. århundrede og har derfor gennem mange år været med til præge kulturen i Gdansk.

Rejser gennem polsk søfartshistorie

I og med at Gdansk er en havneby, så bygger byen også på en lang historie med søfart og fiskeri. På Solidarity Square kan du blandt andet høre historien om skiftværft arbejdernes union, der fældede det kommunistiske regime i Polen. Desuden kan du også opleve de mange forskellige både, unge som gamle, der passerer gennem Gdansk. Du har dog også mulighed for at opleve flere historiske landmærker, som alle er med til at kendetegne Gdansk som by.

Oplevelser for enhver sjæl

I Gdansk kan du finde oplevelser for store og små. Hos Travelmarket.dk kan du derfor finde pakkerejser med fly og hotel til Gdansk. På rejser til byen kan du opleve mange forskellige ting, som strækker sig fra alt lige fra madoplevelser til kulturelle og arkitektoniske oplevelser. På din rejse kan du således blandt andet besøge:

  • Det lange marked – Et marked fyldt med historier, mad og små butikker
  • Westerplatte – Et militærområde som også huser et tårn, der er et mindesmærke for 2. verdenskrig
  • Green Gate – En byport fra det 16. århundrede der i dag fungerer som museum
  • Artus Court – Et gammelt byhus fyldt med lokalhistorie