Rejser til El Gouna

Ferieparadiset El Gouna

På den egyptiske østkyst ligger det lille ferieparadis El Gouna. Byen er bygget på en særdeles speciel måde, idet der er vandsystemer over det hele. Et kanalsystem snor sig gennem byen og gør, at der er vand mellem mange af gaderne, og byen består således af mange små øer og halvøer. Det gør, at man kan fragte sig fra den ene ende af byen til den anden via vandet, og det er enormt hyggeligt at sidde i kanalbådede og kigge på livet omkring en.

På gadeplan er stemningen i El Gouna ret speciel. Byen indeholder masser af luksus, vestlige restauranter og butikker, men mange bygninger er opført i traditionel egyptisk stil med sandfarvede mure og vægge, kupler osv. Det giver en autentisk oplevelse, ligesom det gør, når man fra El Gouna tager ud i ørkenen. Med en guidet tour kan du spise middag om aftenen i sandet i ørkenen, hvilket er en meget speciel oplevelse.

Dyk med delfiner i El Gouna

Der er masser af ting at foretage sig i El Gouna. Du kan slappe af, shoppe, dyrke sport og dyppe kroppen i vandet. Alt sammen uden at bevæge dig særligt langt. Du kan ride på heste og kameler, køre gokart og spille tennis, hvis du får lyst til at røre dig lidt, og der er også fine forhold til dig, der gerne vil dykke med delfiner, eller som bare vil prøve dig af med snorkel og svømmefødder.

Generelt er det rigtigt populært at dykke i byen. Stort set alle hoteller i El Gouna udbyder dykkerkurser, og det betyder, at du nemt kan tilmelde dig undervisning og hurtigt komme til at se livet under overfladen.

Byen er desuden nemt tilgængelig transportmæssigt, når du har købt en af de billige charterrejser og skal af sted. Den ligger blot 25 kilometer fra lufthavnen i Hurghada, og der er gode forbindelser der fra til El Gouna.