Rejser til Costa Blanca

Tag på charterrejse til Costa Blanca

DEN HVIDE KYST: Midt på Spaniens kystlinje ud mod det blå middelhav ligger Costa Blanca, der hvert år forfører og lokker turister til med sol, strand, fest og farver.

Man rammer plet, hvis man søger mod midten af den spanske østkyst ud mod Middelhavet. Kyststrækningen, der dækker Alicante provinsen, kaldes for den hvide kyst, Costa Blanca.

Den hvide kyst afgrænses mod nord af Costa del Azahar og mod syd af Torrevieja. Det er en af de traditionelle spanske turistmagneter med hundredtusindvis af udenlandske turister hver feriesæson.

De fleste strømmer til gennem Alicante lufthavn og søger mod kystbyerne. Andre benytter den nordlige lufthavn i Valencia eller Murcia mod syd.

En del af hemmeligheden bag succesen skyldes klimaet, der ikke er så koldt og vådt om vinteren som den nordøstlige Costa Brava eller så varmt om sommeren som Costa del Sol mod syd.

Costa Blanca har mere end 100 kilometer lange sandstrande og klippefyldte bugter, og mange af strandene har det eftertragtede europæiske Blå Flag, der signalerer renlighed og sikker badning.

Alle de traditionelle vandsportsaktiviteter findes over alt langs strandene på Costa Blanca.

Naturen omkring Costa Blanca

I dag er Costa Blanca berømt for sin turisme, men der var engang, hvor kysten mest var præget af de idylliske små kystfiskerbyer, man stadig finder.

Bjergene på den hvide kyst strækker sig langs kysten fra nord mod syd. Det er en typisk spansk natur – sammensat af det rå og det søde – af forrevne klipper og bløde strande.

Nord for Altea mod Calpe bliver der overraskende grønt og frodigt, og det er her, turisterne finder badebyerne Javea og Moraira.

Costa Blanca er også sammensat, når det gælder byerne. Maleriske små landsbyer ligger et lille stykke inde i landet. Her kan chartergæster nyde det uspolerede “rigtige” Spanien. Som feriegæst kan man selvfølgelig vælge at bo enten i store kosmopolitiske turistområder ved kysten som Benidorm og tage ind i landet på ture.

Andre vælger at bo i de landsbyer, der er som taget ud af et maleri. Derfra tager de så til festerne, restauranterne og strandlivet på Costa Blanca.

Rundt i Costa Blanca

Den allernordligste del af Costa Blanca begynder omkring Gandia. Lidt længere mod syd ligger Oliva så Pego og Ondara. Det er et område er fuld af appelsinplantager og majestætiske bjerge i baggrunden. De sandede strande er fremragende og er ikke overfyldte. Lidt inde i landet besøger feriegæster ofte den smukke by Jativa med det fantastisk slot.

Længere nede ad kysten kommer man til Els Poblets, herefter kommer Denia, der har en marina og en havn, hvorfra turister kan tage færgen til Ibiza og Mallorca. Det er her, man finder de stenede strande.

Det sydlige Costa Blanca er for det meste fladt med meget fine sandstrande, skyggende palmer og saltsøer. Her er der tørt og badebyerne ligger på stribe. Det er lige præcis sådan, et ægte charterområde skal være.

Benidorm

Benidorm er enorm. Den fede by med de dejlige strande rykker turister til som få. Strandene hedder Playa Levante, Playa Poniente, Playa de Mal Pas og Playa de Cala Finestrat. Navnene smager af ferie, og de er aldeles fremragende.

Nattelivet i Benidorm er legendarisk. En chartertur hertil kan gøres af alle; singler og kærester, unge og ældre. Her hygger og danser man sig mør i benene natten igennem.

Der er en overflod af alle typer af hoteller, cafeer og underholdning. Har man indlagt shopping i ferien, så er det også her, det foregår.

En række spændende forlystelsesparker for familien såsom Terra Mitica, Aqualandia, Mundomar, Terra Natura og Aqua Natura sørger for underholdningen.

Aktiv på Costa Blanca

Det er muligt at tage med en lille færge til øen La Isla de Benidorm. Det er en lille ubeboet ø, men hvis man kan lide snorkling, så skal La Isla de Benidorm på programmet – snorkling er fantastisk her på den ubeboede ø.

Efter Benidorm bliver kysten flad med mil efter mil af sandstrande. Også bjergene i baggrunden begynder at fortone sig længere og længere væk i det fjerne.

En udflugt fra Benidorm ind i landet forbi La Nucia, Polop, Callosa d’En Sarria til slottet på Guadalest, der er en af de store turistattraktioner, giver mange chartergæster et godt indtryk af stedet.

Ligeledes tæt på Callosa d’En Sarria er vandfaldet Fuentes de Algar i den skønne naturpark, der så vidunderlig, at man tror man er havnet i paradis. Men ikke nok med det – ferien bliver helt eksotisk, når man bader i det krystalklare vand i Algar vandfaldet, hvilket er tilladt.

En charterrejse til Costa Blanca indeholder altid overraskelser.