Rejser til Bodrum

Jeres bedste charterrejse til Bodrum

DET BLÅ LAND: Homer beskriver Bodrum som det evige blå land, og byen på halvøen er da også smukt beliggende og tiltrækker hvert år masser af charterturister.

Byen Bodrum var i oldtiden kendt som Halicarnassos og har altid været kendt for sin skønhed. Homer beskrev byen som “det evige blå land”, og byen er stadig eftertragtet af forfattere og kunstnere, der søger inspiration i de unikke omgivelser.

De intellektuelle får hvert år følgeskab af tusindvis af turister, der vælger Bodrum som deres charterdestination. Byen ved det sydlige Ægæiske Hav tiltrækker gæster, der sætter pris på kvalitet og dybde i oplevelserne.

Byen er en kæmpe turistmagnet og tiltrækker også de rigeste tyrkere, der søger kvalitet i en stil, man kun finder på Frankrigs Middelhavskyst.

Strand og vand

Selv i vintertiden er vejret i Bodrum godt. Sommeren begynder i april, og der kan blive meget varmt. Charterrejser til Bodrum betyder rejser til en feriedestination med nogle gange over 40 grader celsius. Her skinner solen altid, og regn er et ukendt fænomen om sommeren.

Chartergæster er forskellige, og der er på Bodrum-halvøen en strand for enhver smag. Det er så mange små bugter, hvor alle typer sandstrande er repræsenterede.

Der findes små, næsten private strande, der med krystalklart vand lokker turisterne til. Andre har gyldent sand, andre igen lidt grovere sand, men masser af aktiviteter. De fleste vælger derfor at prøve de vidt forskellige strande på halvøen.

Stranden mellem borgen og selve byen er svømmernes paradis, og både har ingen adgang. Der er rent og pænt, så selv meget forvente charterrejsende er tilfredse. Bodrum er Tyrkiets in-sted. Selv liggestole er gratis.

Natteliv i Bodrum

I Bodrum er nattelivet en rejse ud i drømmeland. Her kan man begynde på en bar og slutte på natklub – uanset ens alder. Også blandt tyrkere regnes nattelivet i byen for at være blandt landets bedste – formentlig kun overgået af Istanbul.

Bodrum er det sted i Tyrkiet, hvor der er flest barer i forhold til befolkningsantal, så der er gode muligheder for de turister, der ønsker en charterrejse med gang i.

Det meget specielle ved Bodrum er bargaden, der løber parallelt med havet. Herfra kan man fra restauranterne, cafeerne og barerne se den gamle borg i Bodrum. En smuk og indtagende udsigt, der har forført masser af turister.

Nattelivet er alsidigt med gode muligheder for live musik. Der er barer for enhver musiksmag, og mange skifter stil i løbet af aftenen – alt efter hvordan humøret ændrer sig – eller hvem man støder ind i.

Aktiv i Bodrum

Bodrum er det helt rigtige sted, hvis man vil fyre den af om dagen også. Rutebåde bringer turisterne til Aquatica, der flyder i en lille uberørt bugt tæt ved Bodrum. Her er musik, god mad, drinks og vandsport.

Hvis man har danset nok om natten, er en tyrkisk Hamam en oplagt mulighed dagen efter. Mange charterturister benytter da også charterrejsen til at komme i tyrkisk bad. Dette er bestemt også en mulighed i Bodrum i byen Hamam tæt ved busstationen.

Feriegæster kan også gå skridtet videre og gå i mudderbad. Her har Bodrum også muligheder at byde på.

Naturligvis finder man alle de gængse vandsportsaktiviteter i Bodrum. Der er mulighed for windsurfing, vandski, dykning, jetski og en række andre vandlege, der får det indre barn frem i alle.

Et alternativ til de meget aktive vandlege er bådturene, der går fra mange af strandene. Det er en god måde at opleve forskellige typer strande på.

Naturligvis kan man også leje en bil og udforske Bodrum halvøen på egen hånd. Det giver den frihed, som mange ønsker, og i Tyrkiet er det tilmed en billig fornøjelse.