Rejser til Antalya

De allerbedste charterrejser til Antalya

TYRKIETS RIVIERA: Antalya og regionen omkring den smukke, moderne by kaldes af mange for Tyrkiets Riviera, og charterturister flokkes da også om byen.

Antalya er en af Tyrkiets absolut mest populære feriedestinationer. Chartergæster fra hele verden lander i den nærliggende Antalya Internationale Lufthavn for derfra at begive sig ud i det skønne Tyrkiet.

Mange turister tager fra lufthavnen til deres resort, men i løbet af ferien vender de lige tilbage til millionbyen Antalya, der har masser af gode oplevelser og seværdigheder.

En god, nem og billig måde at komme rundt i Antalya er med dolmus. Ordet betyder oprindeligt fyldt op, men i Antalya kører dolmusser efter en tidsplan, og venter derfor ikke med at køre til de er fyldt op.

Historiske Antalya

Den moderne og driftige by har en historie, der mindst går tilbage til år 150 før vores tidsregning.

En charterferie til Antalya giver derfor mulighed for betagende kulturelle og historiske oplevelser. Den gamle bydel med de små, snævre gader er rolig og fredfyldt og mange vælger derfor at besøge denne del af Antalya, der står i skarp kontrast til den moderne pulserende by.

Der er flere mulige veje ind til denne charmerende del af det gamle Antalya, men mange vælger at gå gennem dem smukke Kejser Hadrians-port.

Romerne har i det hele taget efterladt sig mange spor i og omkring Antalya, som det er værd at besøge ind imellem strandturene.

Åndehuller

Tæt ved Hidirlik-tårnet ligger parken Kraalioglu, der med sine træer er et frisk åndehul meget tæt på Antalyas centrum.

Er man på jagt efter den nyere tids historie – så er museet for Tyrkiets grundlægger, Kemal Atatürk, det rigtige sted at gå hen. Landsfaderen boede i Antalya flere gange, og museet er indrettet i en villa, byen forærede ham.

Mange moskeer i Tyrkiet er tidligere kirker, der blev lavet om til moskéer, da de kristne blev fordrevet fra landet. Det gælder også Kesik-minaret – Hesapci – der oprindelig var en byzantinsk kirke.

Antalyas arkæologiske museum giver et godt billede over regionens historie fra oldtid til osmannisk tid.

Strand og vand

Antalya er kendt af charterturister over hele verden for sine utroligt smukke, gyldne sandstrande.

Blandt børnefamilier er strandene en oplagt mulighed for afslapning og aktiviteter, da vandet indbyder til leg og badeliv.

Den vestlige strand i Antalya består mest af småsten og groft strand. Den er elsket af mange, da den ligger meget tæt på Antalya Beach Park, hvor det er muligt at søge ind under træerne i den svalende skygge. Det er også her, at man finder de små hyggelige barer og restauranter.

Mod øst ligger den meget lange strand, der har mørkt sand og småsten. Den hører også til blandt de mest populære og eftertragtede strande.

Strandene i hele Antalya-regionen byder på vandsport af enhver slags – dykning, vandski, jetski eller leje af båd.

Fest og farver

Charterrejsende elsker Antalyas natteliv. Især i området omkring den smukke marina, finder unge og ældre et overflødighedshorn af festlige barer, pubber, diskoteker, natklubber og karaokebarer.

På grund af de mange turister er det muligt for alle – uanset musiksmag – at finde lige den stilart, man elsker. På natklubberne kan man finde farverige shows, vild dans og hygge – til den lyse morgen. I Antalya er natten ung for alle.

Antalya har et godt og varieret udbud af gode restauranter, og priserne ligger under det danske niveau. Faktisk er det så billigt at gå ud at spise, at det næsten er en fornøjelse i sig selv. Samtidig er servicen helt i top på stort set ethvert sted i byen. Service er en del af kulturen og falder derfor helt naturlig for de ansatte. Mange turister benytter af den grund ferien til at finde en ny madoplevelse hver aften.