Juletur til Berlin i 2018

Juletur til Berlin i 2019 | Se de bedste tips og tilbud

Forrige år var jeg for første gang på juletur til Berlin. Om jeg kunne lide Berlins julemarkeder og julepyntede gader? Jeg kan sige så meget, at jeg sidste år bestilte flybilletter til min juletur til Berlin, lige så snart de blev frigivet. Og nu overvejer jeg stærkt også at vælge Berlin i 2020 (jeg skal nemlig til Stockholm i år). Her får du mine bedste tips til, hvad du skal opleve. Fx får du datoer på nogle af de bedste julemarkeder i Berlin i 2019.

Jeg elsker juleture med julemarkeder, shopping, hygge på hotellet og god mad. Jeg har vel nok været afsted omkring 40 gange til alverdens byer, og jeg må sige, at Berlin har vundet mit hjerte. Det er pt. min favoritjuleby. Og en juletur til Berlin kan både anbefales til en familieferie, en parferie eller en venneferie fx en tøsetur.

Din hurtige vej til tips og tilbud til din juletur til Berlin

Du er selvfølgelig velkommen til at læse min artikel fra toppen og ned.

Men hvis du er på jagt efter et godt tilbud eller et bestemt tip til din juletur, kan du hurtigt klikke dig frem til det her:

Find dine flybilletter til Berlin i Travelmarkets flysøgemaskine.

Find din pakkerejse til Berlin i Travelmarkets rejsesøgemaskine.

Hvorfor er Berlin en af de bedste julebyer i Europa?

Berlin har alt, hvad der skal til en perfekt storbyferie i december – og mere til. Først og fremmest er Berlin uden tvivl en af de smukkeste julebyer i Europa.

Der findes fx over 50 traditionelle, sjove og anderledes julemarkeder i Berlin i 2019. Og det er vel at mærke kun i det indre Berlin. På julemarkederne kan du nyde lækre specialiteter og købe fin julepynt, sjovt legetøj, unika design og andre gaveartikler.

Juleshopping i Berlin

Min foretrukne juleby i 2019:

  • er ret så billig at bo og leve i. Især prisniveauet på mad og drikke er væsentligt lavere end i Danmark.
  • er nem at transportere sig rundt i – både på gåben og med metro, sporvogn eller bus.
  • har masser af shoppingmuligheder lige fra tre-etages mærkevarebutikker til traditionelle markeder med unika ting og genbrugsfund.
  • er overmådelig rig på historie og kultur og således fuld af seværdigheder og smukke bygninger og pladser.

 • byder på et overflødighedshorn af restauranter, streetfood, cafeer og barer.

Hop til toppen af siden

Juleshopping i Berlin

Mine tre bedste tips til din juletur til Berlin

På en juletur til Berlin er det begrænselsens kunst, du skal forsøge at mestre. Du vil nemlig aldrig kunne nå rundt og se det hele på en 3-4 dages juletur. Jeg vil derfor anbefale dig:

 1. Vælg et hotel eller en anden type overnatningssted, som ligger rimeligt centralt. På den måde kan du bruge tiden på oplevelser frem for transporttid.
 2. Udvælg 2-4 julemarkeder og 2-4 seværdigheder eller butikker du gerne vil opleve. Især hvis du vil shoppe, fordi det tager altid længere tid, end man regner med.
 3. Shop og/eller oplev nogle af de bedste seværdigheder i løbet af dagen, og gem Berlins julemarkeder til sidst på dagen eller efter aftensmaden. De fleste julemarkeder er nemlig smukkest, når det er mørkt.

Hop til toppen af siden

De bedste julemarkeder i Berlin - Gendarmenmarkt

Julemarkeder i Berlin eller andre ting, som skal (gen)opleves på min juletur til Berlin i 2019 (OBS! Datoerne opdateres så snart de frigives)

 • Stemningen på mit favoritjulemarked: Det smukke og uforglemmelige julemarked på Gendarmenmarkt, som ligger på en af byens smukkeste pladser. (26. nov.-31.dec. 2018 – U-bahn: Stadtmitte)
 • Den storslåede plads Brandenburger Tor og særligt det store juletræ midt på pladsen. Sidste år besøgte vi Brandenburger Tor sidst på eftermiddagen, og der var juletræet ikke tændt.
 • Den skønne smag af Bratwurst, tørrede æblestykker og Glühwein – dog ikke på samme tid 😀
 • Julemarkedet ved slottet Charlottenburg, når det er mørkt. Jeg har hørt, at det er det smukkeste julemarked i Berlin. Men vi besøgte det ved dagslys og var ikke vildt imponerede. Vi har dog ikke givet op, og i 2019 vil vi besøge Charlottenburg om aftenen. (26. nov. – 26. dec. 2018 – Bus: M45).
 • Weihnachtsrodeo, et af Berlins mest hippe indendørs julemarkeder med bl.a. designertøj og street food, som har til huse i Berlins første store kølehus (1.-2. dec. 2018, 8.-9. dec. 2018 og 15.-16. dec. 2018 – U-bahn: Mendelssohn-Bartholdy-Park)

Få flere tips til din juletur til Berlin fx flere datoer for julemarkeder i Berlin i 2019 lige her.

Læs også: Storbyferie i Berlin – de bedste tips og tilbud

Hop til toppen af siden

De bedste julemarkeder i Berlin - Charlotteburg

Vejret i Berlin i december

Vi var utroligt heldige med vejret, da vi var på juletur i Berlin sidste år. Temperaturen var på et par grader. Om dagen skinnede solen det meste af tide. Den ene aften var det overskyet, den anden var fin med en flot stjerneklar himmel.

Gennemsnitlig dagtemperatur i december: 0-4 grader

juletur til Berlin i 2019

Hop til toppen af siden

Skal du flyve, tage toget eller selv køre på din juletur til Berlin?

Berlin er en af de byer, hvor der er flere transportmuligheder. Men det er så billigt at flyve til Berlin fra Billund og København, at du bør vælge flyet. Med mindre du har god tid og synes, at det er hyggeligt med en togtur eller du har firmabil og gerne vil lave et par stop i andre tyske julebyer undervejs.

Flyvetid til Berlin: Ca. 1 time

Længere nede i artiklen kan du tjekke gode tilbud på flybilletter og pakkerejser til Berlin i december.

Hop til toppen af siden

juletur til Berlin i 2019

Hvor skal du bo på din juletur til Berlin?

Der er så mange skønne kvarterer i Berlin, at jeg ikke kan pege på et bestemt kvarter og sige, at her er bedst at bo. Har du aldrig være i Berlin før? Her kan du læse om fem af de mest populære bydele i Berlin.
Mine bedste tips til overnatning i Berlin er:

 • Det er billigt at bo i i Berlin. Derfor vil du kunne finde et kæmpestort udvalg af 4-stjernede hoteller til en overraskende lav pris.
 • Vælg et hotel, et hostel eller en lejlighed i det indre Berlin og tæt på en u-bahnstation. Så skal du nemlig ikke bruge så meget tid på transport og får mere tid til at udforske Berlin.
 • Hvis du skal bestille overnatning til mere end tre personer, kan det godt betale sig at bo privat via airbnb eller homeaway. Min familie og jeg har haft særdeles positive oplevelser på hostels rundt om i verden. I år er vi fem personer afsted og har valgt at bo på et hostel i Prenz Lauerberg.
 • Book altid i god tid, og tjek de seneste anmeldelser.
 • Sammenlign priser på hoteller i Berlin i Travelmarkets hotelsøgemaskine.

Julemarkeder i Berlin i 2019

Hop til toppen af siden

Gode tilbud til din juletur til Berlin

Billige flybilletter til Berlin i december:
(Klik på prisen, så sendes du videre til Travelmarkets flysøgemaskine)

Billund - BerlinFra 133,-Søg
København - BerlinFra 313,-Søg
Aarhus (Tirstrup) - BerlinFra 984,-Søg

Ingen tilbud, eller vil du rejse fra en anden lufthavn? Find selv dine flybilletter til Berlin i december.

Billige pakkerejser til Berlin i december
Fra Billund
(Klik på tilbuddet, så sendes du videre til Travelmarkets rejsesøgemaskine)

BerlinAletto Kudamm Hotel Tyskland (3 dage)Dobbeltværelse Twin (adskilte senge)
875,-Søg

Fra København
(Klik på tilbuddet, så sendes du videre til Travelmarkets rejsesøgemaskine)

BerlinGood Morning+ Berlin City EastTyskland (2 dage)Dobbeltværelse
835,-Søg


Ingen tilbud, eller foretrækker du en anden hotelkategori? Find selv din pakkerejse til Berlin i december.

Hop til toppen af siden

 

Forslag til andre populære juleture i 2019

Vil du nu alligevel helst på en kør selv-ferie til Tyskland? Så kan jeg varmt anbefale en juletur til Hamborg. Det er den juleby, som jeg har besøgt flest gange. Den er overskuelig og utroligt charmerende og passer til en forlænget weekendtur.

Er det den hyggelige togtur, som trækker? Så kan jeg fortælle dig, at min familie og jeg skal til Stockholm i 2019. Her vil vi flyve derover og tage toget hjem fra Stockholm til København.

Har du aldrig været på juletur til London? Jamen, så er da der du skal starte. London er magisk i december måned.

Vil du læse om juleture til Hamborg, Stockholm, London og andre populære storbyer? Her får du min store guide til juleshopping og julemarkeder i 2019.

Hop til toppen af siden

Alle fotos fra Berlin (c) Signe og Birgitte Oxlund

Relaterede artikler

Kommentarer til indlægget

 1. Fantastisk artikel, Birgitte. Stemningen i Berlin er helt speciel med de mange julemarkeder. Og der er noget for enhver smag fra de helt klassiske til de noget mere løsslupne udgaver 🙂

  • Mange tak! Ja, Berlin er fantastisk året rundt, men de vidt forskellige julemarkeder i Berlin er altså noget ganske særligt 🙂 Jeg glæder mig også som et lille barn til, at vi skal afsted i midten af december! De bedste rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.