solråd

Husk de fire solråd – også på rejsen!

Følg de fire solråd, også når I er på ferie – det er altid vigtigt at passe godt på dig selv og dine kære i solen!

Danskernes uhensigtsmæssige sol- og solarievaner har resulteret i, at mere end 100.000 danskere i dag lever med hudkræft, hvilket gør det til den hyppigste kræftform i Danmark.

Får vi for store doser af solens skadelige UV-stråler, så skades huden. Jo flere forbrændinger og jo højere doser af UV-stråling, som et menneske får i løbet af livet, jo større er risikoen for at udvikle kræft i huden.

Det er særligt vigtigt at beskytte dine børns hud, for jo tidligere, at barnet udsættes for solskoldninger og for meget UV-stråling, jo større er barnets risiko.

Men det er jo dejligt at være ude i solen og varmen – det er jo blandt andet derfor, vi strømmer sydpå om sommeren. Vi danskere har brug for solens lys efter den lange mørke vinter. Solskin gør os i godt humør, og det hjælper os med at producere D-vitamin, som styrker vores knogler. Og det jo heller ikke sådan, at vi skal slukke for solen, vi skal bare huske at skrue ned for den!

Så husk solhatten og solcremen, når du pakker kufferten til ferien.

De fire solråd

Det er let at forebygge hudkræft, du skal bare følge Kræftens Bekæmpelses og TrygFondens fire solråd, som er: Siesta, solhat, solcreme og sluk solariet.

Solrådene er opstillet i prioriteret rækkefølge. Det bedste du kan gøre, er nemlig at søge skygge. Hvis du ikke har mulighed for det, eller hvis du gerne vil være i solen, så skal du tage tøj på, der dækker dig til dine knæ og albuer samt solhat og godt med solcreme.

Når du følger du disse råd, og du også slukker for solariet, så undgår du de højeste koncentrationer af UV-stråling og dermed også risikoen for forbrændinger og kræft i huden.

UV-indexet – hjælp til sikker solbeskyttelse

Den største koncentration af UV-stråling falder mellem klokken 12 og 15 – så det er her, du skal holde siesta!
UV-indexet er en god hjælp til at finde ud af, hvornår du skal beskytte dig. Er UV-indexet på 3 eller derover, skal du bruge solbeskyttelse.

Nyd solen

Gå ud og nyd solen og lyset, men gør det med omtanke, for så du undgår, at din hud bliver rød. Det er heldigvis nemt, hvis du holder øje med UV-indexet og følger de fire solråd: Siesta, solhat, solcreme og sluk solariet.

Topfoto (c) istockphoto / Marko Misic

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.