Himlen over Oslo og andre gratis glæder

Oslo betragtes som en af verdens dyreste turistbyer, men når det gælder gratis glæder, er den lidt af et paradis. En række museer opkræver ikke entre, og den fantastiske natur i og omkring byen kan nydes uden at det koster en krone. Her er forslag til, hvordan du får mest muligt ud af et besøg i Norges hovedstad.

Tag en slentretur på Aker Brygge eller Karl Johan
Begynd udforskningen af Oslo med slentretur op ad Karl Johans Gate. Gaden er byens førende butiksstrøg og der er mange hyggelige cafeer og restauranter i nærheden. For enden af gaden ligger det norske kongeslot, hvor man hver dag klokken 13.30 kan se garden trække op iført små bowlerhatte med en kæmpe fjerdusk i siden.

I et andet hjørne af den gamle by ligger kunstnerkvarteret Grünerløkka, der er kendt for sit rige kulturliv og mange, lettere alternative butikker, barer og gå-i-byen steder.

Og så må man jo ikke glemme Aker Brygge. Norges svar på Nyhavn vender ud mod fjorden, og det er her de lokale hænger ud for at få sig en øl og lidt frisk luft efter arbejdstid.

Besøg vikingerne og tømmerflåden, der krydsede Stillehavet
En lille smagsprøve på naturen omkring Oslo kan man få mellem 212 nøgne menneskeskulpturer i Frognerparken. Eller ved at gå rundt Akershus-fæstningen, der har en kæmpefin udsigt over fjorden og byen. Det bedste er dog, at hoppe på det gamle træskib, der sejler fra operahuset til halvøen Bygdøy. Bygdøy er et populært udflugtsmål med skøn strand og dejlige vandrestier. Og så kan man samtidig besøge vikingemuseet og Kon-Tiki museet, som udstiller den tømmerflåde, Thor Heyerdahl brugte, da han krydsede Stillehavet. Disse museer er dog ikke gratis.

Gå tur på taget af operahuset
Gratis er det derimod at gå sig en tur på taget af Oslos fine nye operahus. Husk bare at holde børnene i hånden, for der er ikke noget rækværk langs kanterne. I kan også gå på rådhuset og kigge ind i den smukke sal, hvor Nobels fredspris uddeles. Og så skal man selvfølgelig på Nasjonalmuseet for at se Skriget og Madonna af Edvard Munch. Det har hidtil været gratis, men nu er der blevet indført entré.

Til gengæld kan man glæde sig over, at Oslos lyse sommernætter også fremover vil være fri for afgifter.

Find din rejse til Oslo på Travelmarket – Flybilletter t/r til Oslo fås ofte til cirka kr. 600,- pr. person.

Prøv skihop
Holmenkollen er en af verdens mest moderne skihopbakker. Om sommeren kan man komme op i skitårnet, besøge skimuseet og prøve en tur i skisimulatoren.

Ekspedition til Nordpolen
Gå ombord i verdens mest berømte polarskib og tag del i polarforskernes opdagelser. Frammuseet på Bygdøy følger lige i hælene på Fridtjof Nansens og Roald Amundsens polarekspeditioner.

Dagen er din
Intet besøg i Oslo med børn uden en tur i forlystelsesparken Tusenfryd ca 20 km fra Oslo centrum i retning af Moss. Har man ikke bil med kan man tage bus 541 fra Jernbanetorget. Afdelingen for de mindste hedder “Barnas Fryd”.

Abracadabra
Alle museer i Norge har aktiviteter og udstillinger, der henvender sig specielt til børn. Men børnene vil måske især elske et besøg på Norsk Tryllemuseum, hvor der er udstillet rekvisitter og mærkværdigheder, og hvor der med jævne mellemrum arrangeres små trylleshows.

Flybilletter til Oslo t/r

Billund - OsloFra 657,-Søg
København - OsloFra 684,-Søg
Aarhus (Tirstrup) - OsloFra 950,-Søg

 

Foto (c) istockphoto / Anna Bryukhanova

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.