Blarney Castle – besøg borgen og få ordet i din magt

Blarney Castle – besøg borgen og få ordet i din magt

Travelmarket

På en bakketop i Irland, i frodige grønne omgivelser, ligger ruinen af middelalderborgen Blarney Castle, og her gemmer sig en særlig sten med en overraskende evne.

Hvert år tager turister i tusindvis turen til borgen i busser og biler, parkerer nedenfor og arbejder sig op ad bakken, ind i borgen og op, op, op ad de gamle stentrapper.

Blarney Castle er fra 1400-tallet, ikke specielt stor, men ganske velbevaret. Det er dog ikke borgen i sig selv, der er målet for de fleste turister, men én enkelt sten i brystværnet allerøverst oppe, fem etager over jorden: The Blarney Stone.

The Blarney Stone på Blarney Castle siges at gøre den person, der rører ved den, veltalende og overbevisende, og du skal ikke bare røre den, du skal kysse den!
Og gør du det, får du, som irerne siger det: “The Gift of the Gab” – altså mundens gave, eller veltalhedens gave.

For at komme til at kysse stenen, må du lægge sig på ryggen med hovedet ud over kanten af ruinen, for der er lige en halv meters penge ud til stenen. Og fem etager ned! Heldigvis er der metalstænger at holde fast i, og så er det bare at kysse og vente på at det begynder at virke.

Irerne selv er verdensberømte for deres brug af det engelske sprog. Måske er det et eksempel på irernes veltalenhed, at de hvert år kan overtale tusindvis af turister til at gøre den slags?

Du kan læse mere om Blarney Castle og The Blarney Stone på borgens officielle hjemmeside.

Topfoto (c) istockphoto / Lukasz Janyst


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.