Seværdigheder Storbritannien

Seværdigheder Storbritannien

Belfast

Belfast City Hall

Byens rådhus fra 1906, der ligger lige midt i Belfast, er bygget i klassisk renæssancestil og prydet indvendig af tre forskellige slags italiensk marmor. Med sine karakteristiske irgrønne kupler er rådhuset en af Belfasts største seværdigheder. Der er gratis rundvisninger alle hverdage fra juli til september.

Belfast slot

Slottet, der ligger på Cave Hill-bakkerne med udsigt over Belfast Lough, er en flot seværdighed med en lang historie bag sig. Belfast Castle, der blandt andet huser en restaurant og to museer, er et must, når man besøger Belfast.

Birmingham

Birminghams botaniske haver

Birminghams botaniske have er åben dagligt, ofte helt til solnedgang, og det koster £4,50. På et areal over 15 acres ( 1 acre = ca. 0,4 hektar), finder du et opbud af drivhuse, blomster og planter, med alt fra smukt udsmykkede haver til stenhaver. Haverne ligger i Edgbaston området og busser kører regelmæssigt hertil fra bymidten.

Bymuseum og Kunstgalleri

Galleriet er åbent dagligt og der er fri entré. Galleriet indeholder noget af det fineste før-Raphael kunst i verden. Der er bl.a. en samling udsøgte, religiøse malerier, kunst fra det 18. til det 20. århundrede samt en international samling.

Cadbury World

Cadbury World i Bournville ligger ca. 4 mil fra bymidten i en af forstæderne. Det er en kæmpe chokoladefabrik, som er åben dagligt mellem 10.00 og 16.00. Besøget tager dig gennem kakaobønnens og Cadbury-familiens historie. For en billet til £6,50 kan du se forskellige udstillingsvinduer og du får også mulighed for at prøvesmage chokoladen direkte fra produktionen. Stedet er godt besøgt, så det er en god ide at bestille plads i forvejen på tlf.. +44 0121 451 4159.

Brighton

Brighton Mole (Paladsmolen)

Palace Pier (Paladsmolen) tilbyder gratis underholdning året rundt og er et af de mest berømte seværdigheder i Brighton. Du kan spille i “Palace of fun” og i “Pleasuredome” (forlystelseskuplen). Eller hvis du foretrækker det, kan du prøve et af de mange take-away spisesteder, Brightons bedste “fish ‘n’ chip”-café eller bare slappe af i en af de tre livlige barer. Dette sted står i skarp kontrast med det traditionelle teater, som engang stod på dette sted.

Brighton Museum og Kunstgalleri

Museet huser en fremragende samling af klassisk art deco og art nouveau møbler. Der er også en lang række porcelænsfigurer fra det 18. århundrede, lervarer og Salvador Dalis berømte “Læber”. Museet er åbent dagligt, undtagen onsdag, fra kl. 10.00 til 17.00 og om søndagen er det åbent fra 14.00 til 17.00. Der er fri entré.

Kongelig Pavillon

Den Kongelige Pavillon blev bygget i 1789, men er blevet ændret i takt med de voksende østlige trends i starten af det 19. århundrede (1815-1822). Pavillonen er prydet med snoede kupler, pagoder og balkoner. Det store palads fra det 19. århundrede er for nyligt blevet restaureret og har forbløffende farveskalaer og forrygende håndværksarbejder. Stedet er åbent dagligt fra 10.00 til 18.00 bortset fra den 24.og 25. december.

Cardiff

Cardiff slot

Slottet er bygget i byens geografiske og historiske hjerte. Slottet står som et testamente over byens utrolig forskelligartet historie og omfatter romerske ruiner, victoriansk overdådighed og et normannisk borgtårn fra det 11. århundrede.

Millennium Stadium (Årtusindets Stadium)

Denne arkitektonisk fine konstruktion (med plads til 72.500 tilskuere) er bygget på kanten af floden Taff, og nås på dets vestlige side af en bro. Nationalsporten i Wales er rugby og når Wales spiller på hjemmebane myldrer byens gader med godhjertede fans, især hvis holdet spiller mod deres evige rival, England.

Edinburgh

Calton Hill

For enden af Princess Street ligger denne ca. 100m høje bakke, der byder på en af de bedste udsigter over byen. Bakken er nærmest dækket med monumenter og her kan man bl.a. se The Burns Monument og The National Monument, sidstnævnte et ynkeligt forsøg på at efterligne det antikke Parthenon som et minde over de faldne i Napoleonskrigene. Det er også her at man finder byens observatorium, der blev bygget i 1818. I selve observatoriet er det muligt at se en 20min lang 3D-film der omhandler Edinburghs historie. Observatoriet er åbent for besøgende dagligt fra kl. 10.00 – 17.00 mellem april og oktober. Prisen ligge på mellem £1-£2.

Camera Obscura (fra påske til oktober)

Dette apparat er er det største af sin slags i verden. Det blev lavet i 1980’erne ud fra en tegning over originalen. Med apparatet kan man se bjergene, bugtene og byerne i forskellige forstørrelser. Du kan komme til at bruge apparatet ved enten at tage en stejl vandretur eller ved at tage med jernbanen op ad klippevæggen.

Edinburgh Castle

Denne borg kan ses hvor end man befinder sig i Edinburgh og fra selve borgen får man den smukkeste udsigt over den skotske hovedstad. Borgen blev grundlagt i det 8. århundrede og er i dag et af den skotske hærs hovedkvarterer. Edinburgh Castle er åben for besøgende hele ugen og ligger i den vestlige ende af The Royal Mile.

Greyfriars Kirk

Dette sted er kendt for historien om den lille terrier, der besøgte sin ejermands grav hver dag i fjorten år. Man kan stadig se deres grave, samt en statue af terrieren, i den lille uforglemmelige kirke, der kan opleves som et fredeligt pusterum væk fra Edinburghs larmende gader.

National Gallery of Scotland

Dette galleri, der blev bygget i 1850erne, rummer mange betydningsfulde kunstgenstande. Her finder man en samling af europæisk kunst dækkende perioden fra renæssancen op til postimpressionismen. Desuden er kunstnere som b.la. Rubens, Gainsborough, Rembrandt, Constable, Monet og Cezanne repræsenteret. Galleriet er åbent for besøgende mandag til lørdag fra kl. 10.00-17.00. Indgangen er gratis. Det er muligt at finde repræsentanter for The Scottish Tourist Board City Center på gaden og disse repræsentanter er i stand til at henvise turister og andre til restauranter, shoppingfaciliteter, musiksteder, museer, gallerier og forskellige attraktioner. Man finder dem hele dagen op og ned langs Royal Mile, Waverly Bridge og Princes Street.

The Royal Mile

Royal Mile er en bred vej, som laber fra Edinburgh Castle til Holyrood Palace. Daniel Defoe, der var forfatteren af Robinson Crusoe, beskrev engang Royal Mile som “måske den største, længste og fineste gade i verden grundet sine bygninger og beboerer”. Royal Mile er i sandhed en fantastisk gade, hvis bygninger og huse stammer tilbage fra det 16. århundrede. Enhver af de små skjulte stræder gemmer på en spændende oplevelse og er man i stand til at ignorere alle turistforretningerne er Royal Mile en interessant måde at opleve byen på.

Glasgow

Burell samlingen

Denne udsøgte samling af porcelæn, frimærker og malerier af bl.a. Renoir og Cezanne er en af Glasgows største attraktioner, beliggende 5km syd for byen i et område kaldet Pollock Country Park. Stedet har åbent dagligt og byder ud over samlingen også på en lille cafe og en restaurant. Der er gratis adgang til samlingen.

Glasgow domkirke

Denne domkirke er Glasgows ældste nuværende bygning, stammende tilbage til det 15. århundrede. Den er et fantastisk eksempel på gotisk arkitektur fra før reformationen og er samtidig hjemsted for et museum, der udstiller ting fra middelalderen. Både museet og kirken har åbent dagligt og der er gratis adgang. Søndagsgudstjenesten bliver afholdt kl. 11.00 og igen kl. 18.30.

Kelvingore kunstgalleri og museum

Dette galleri og museum, beliggende i byens West End, har været – og er stadig – hjemsted for nogle af de vigtigste internationale udstillinger fra den victorianske periode. Man må bestemt ikke snyde sig selv for den oplevelse det er, at besøge denne attraktion, smukt beliggende i Kelvingrove Park nær ved River Kelvin. Galleriet udstiller en samling af malerier fra det 19. og det 20. århundrede og har åbent dagligt fra 10.00 til 17.00.

The Tenement House

En toværelses lejlighed i en lejekaserne i Garnethill, der stammer tilbage til 1892, giver de besøgende muligheden for at få et indblik i, hvordan middelklassen levede i det 19. og det tidlige 20. århundrede. Åbent dagligt mellem marts og oktober fra 14.00 til 17.00. Det koster ca. £3 at komme ind.

Gower

Port Eynon

Denne smukke landsby har en skøn strand og et godt ungdomshotel. Mod vest er der et stykke vinkelret klippe med en fem mil lang sti som fører helt til Worms Head – halvøens mest vestlige punkt.

Liverpool

Pier Head

Ved at stille sig på hjørnet af Water Street og The Strand kan man virkelig begynde at forstå Liverpool og Mersey-ånden. Fra dette punkt kan du se de berømte Royal Liver bygninger, som med ‘liver Birds’ (Liverpool fugle) balancerende på toppen, formentlig er Liverpools bedst kendte symbol.

The Albert Dock

The Albert Dock er et bassin omringet af store femetagers varehuse. Det blev bygget i 1846 i byens velmagtsdage og led dramatisk i den efterfølgende økonomiske nedtur. Det lukkede endeligt i 1972 og har siden da fået nyt liv i form af caféer, museer, butikker og et kunstgalleri.

The Beatles Historien

Dette må være det bedste sted i verden at opdage eller genopdage arven fra Liverpool mest berømte popkvartet. Denne udstilling undersøger den påvirkning gruppen havde på 1960’erne og det bliver præsenteret på en informativ og underholdende måde.

London

Buckingham Palace

Åben dagligt fra august til september kl. 9.30 – 16.15. Billetterne koster £9,50 for indgang til de kongeliges hjem siden Victorias regeringstid. Paladset stammer tilbage fra 1702, men da kun 18 værelser ud af 600 er åben for offentligheden, er det kun en mundsmag af, hvordan livet er bag de tykke mure. Højdepunktet er formentlig “The Picture Gallery” – billedgalleriet – som strækker sig gennem hele paladset og som indeholder dronningens kunstsamling, som er større end kunstsamlingen på “The National Gallery” – nationalmuseet. Forvent ikke at komme til at se dronningen, da hun som regel drager af til Skotland om sommeren.

Madam Tussaud’s

Åben dagligt fra 10.00 til 17.30 mandag til fredag og 9.30 til 17.30 lørdag og søndag. Madam Tussaud’s er et af Londons største attraktioner. Det åbnede i 1802 og lady Tussaud havde for vane at lave skulpturer der forestillede hovederne på de halshuggede aristokrater. Om sommeren kan det været usædvanligt godt besøgt og der er lange køer med turister som alle vil se deres foretrukne berømthed udødeliggjort i voks. De forskellige sektioner omfatter bl.a. “200 år”, som udstiller hoveder og lemmer af umoderne personligheder. ‘The Grand Hall’ har kongelige og statsmænd, “The Chamber of Horrors’ afbilder på grusom vis gadelivet i East End, og endelig er der sektionen kaldet “The Spirit of London’. Billetterne koster £9,25 men du kan også købe en billet til £11,50, som også giver dig adgang til Londons Planetarium.

Oxford Street

Gaden ligger i hjertet af London og er over en mil lang og spækket fra start til slut med butikker, snack barer, caféer, trafik og turister. Der er en trængel af mennesker på alle tidspunkter af døgnet, men dette burde ikke overraske nogen taget alle shoppemulighederne i betragtning. Her er kæmpe stormagasiner såsom Selfridges, og enhver større detailhandel som man kunne forvente at finde i England. De er repræsenteret med alt fra tøj og musik til specielle tobaksforretninger. Om aftenen og natten sukker gaden lettet op og giver plads til nogle få natklubber og en del fulde drukvenner, der vandrer hjemad.

The British Museum

Med en hilsen tilbage til det store britiske kejserrige, som engang strakte sig over næsten tre fjerdedele af jorden, udstiller The British Museum nogle af de smukkeste kulturgenstande som verden har set. Egyptiske mumier, Nordamerikanske totempæle, de græske marmorværker, som Lord Elgin bragte til England, skatte fra det romerske kejserrige og udsøgte brudstykker fra ethvert tænkeligt sted eller tidsperiode. På trods af den megen uenighed om det rette etiske ejerskab over disse kulturgenstande, kan det ikke nægtes, at dette museum er virkelig berusende på alle måder. Det kan tage op til flere dage at udforske museet og så er det oven i købet gratis.

The South Bank Arts Centre

For den mere kulturelle rejsende er der på sydsiden af floden en af de mest berømte og tilgængelige seværdigheder på sydsiden, nemlig The South Bank Arts Centre. Her kan du finde The Royal National Theatre med tre scener, The Royal Festival Hall, The National Film Theatre og The Museum of the Moving Image (MOMI). Dette sidstnævnte tegner Tv’et og filmens oprindelse og historie op til vor tid. Udover dette Kunstcenter er der også forretninger, caféer, et bogmarked og en af de smukkeste udsigter over floden.

The Tower of London

En af Londons mest populære turistattraktioner. Tårnet er på den østlige grænse på de gamle bymure. Det var “William the Conqueror” som begyndte at bygge det i 1070’erne og siden da har det været et fort så vel som et karakteristisk minde om et stykke bloddryppende historie. Stedet forbindes mest med fængsling og død da det var henrettelsesstedet for et historisk antal mennesker, inklusiv kongelige. Det bruges stadig til kronjuvelerne og de traditionelle frivillige vagter eller “Beefeaters” er meget effektive turguider.

Westminster

Westminister ligger i hjertet af London og er Big Bens hjem. Det er formentlig den mest kendte seværdighed i hele England. Big Ben er faktisk navnet på klokken inde i St. Stevens klokketårn, ikke selve uret. Det tidligere Palace of Westminster huser nu det engelske parlament og tæt ved ligger det fortryllende Westminster Abbey. Parlamentet og abbediet er åben for offentligheden hver dag.

Manchester

Det Videnskabelige og Industrielle Museum

Indgang til museet, som har åbent dagligt, koster £5 og huser et menageri af displays og udstillinger. Hovedattraktionen er en arbejdskopi af Robert Stephensons ‘Planet’ som sænker besøgende ½ mil ned i verdens ældste jernbane system.

Granada Studio Rundture

En af de mest populære turistattraktioner i Manchester. Det er åbent det meste af året og en billet koster ca. £15,00. For dette beløb kommer du en tur rundt i studierne, hvor du vil opleve en række ture og specielle effekter. Det største trækplaster for besøgende er “The Coronation Street” studiet. Det er Englands længst kørende sæbeopera.

Manchester Museum

Museet er åbent mandag til lørdag fra 10.00 til 17.00 og der er fri entré. Museet huser et fantastisk udstillingsvindue med ægyptiske artefakter. Da museet for øjeblikket er under renovation (færdiggøres til år 2001), vil nogle af udstillingerne være lukket for besøgende.

Orkney

St. Magnusdomkirken

Denne domkirke, som er byens mest interessante attraktion, blev påbegyndt som et bygningsværk i normansk stil, men endte op med at fremstå som et stykke rendyrket gotisk arkitektur. Domkirken blev opkaldt efter Magnus Erlendsson, der blev dræbt i 1115, og som selv ligger begravet indenfor. Den søjle under hvilken han ligger begravet var engang målet for pilgrimsrejser og skulle efter sigende besidde en guddommelig kraft. Domkirken er åben for besøgende mandag til lørdag. Der er gratis adgang og søndagsgudstjenesten bliver afholdt kl. 11.15.

The Highland Park Distillery

I det nordligste – og måske det bedste – “lovlige” skotske whiskydestilleri, kan man betragte hvordan whiskyen bliver til. Mellem april og oktober kan man komme på rundtur fra mandag til fredag. Billetter koster £3.00 og inkluderet i prisen er en “wee dram”, hvilket vil sige et lille glas whisky. For yderligere information, ring på: 01856 874 619.

Ørnenes grav

Tæt ved Liddle Farm, Isbister, ligger dette 5000 år gamle gravkammer. Ud over at besøge gravkammeret, hvor det er muligt at se skeletter fra både mennesker og ørne, byder stedet også på et køkken fra bronzealderen og et familiemuseum. Der er åbent for besøgende året rundt og billetter koster £2.00/2.50.

Storbritannien

Bath

En berømt folkearv kendt for dens romerske bade og georgianske arkitektur. Bath er en by fyldt med pladser, halvmåneformede pladser og cirkler og er scene for mange kostumedramaer. En dejlig by at slentre rundt i og med mange små passager og forretninger.

Ben Nevis

Storbritanniens højeste bjerg, Ben Nevis, rejser sig 1343m over havets overflade. Bjerget og den tilhørende dal er populære destinationer for vandrefolk og lignende. Stedets popularitet er blevet hjulpet godt på vej af Mel Gibsons film Braveheart, der blev filmet i og omkring dalen. Besøgscenteret for foden af Ben Nevis giver de besøgende gode råd om klatring og vandring i området.

Blair Castle

Godt 10km nord for Pitlochry, West Perthshire, ligger denne stolte borg, der ejes af hertugen af Atholl (den eneste person i Storbritannien hvem det er tilladt at holde sin egen private hær). Borgen er en af Skotlands mest populære turistattraktioner med ca. 30 sale og værelser åbne for offentligheden. Her finder man alt hvad der kan forventes af en gammel borg: Våben, malerier, riddersale, draperier og porcelæn fra det 16. århundrede. Blair Castle er åben for besøgende mellem april og oktober.

Centre for Visual Arts (Center for Visuel Kunst)

Det er er nu Wales’ største kunstgalleri med ry for at vise kunstværker af meget høj standard, lige fra gamle mesterværker til installationer af moderne kunstnere.

Chatsworth House

Dette statelige hjem fra det syttende århundrede blev bygget af “the First Duke of Devonshire” (den første hertug i Devonshire) og har været i familiens eje lige siden. Huset har en kæmpe spisestue, som stadig står præcis som ved Kong George Vs og Dronning Marys besøg i 1933. Der er en omhyggeligt designet formel have, en stor park, Kejser Fontænen, statslejlighederne og det fascinerende skulpturgalleri. Alt dette gør det til et pragtfuldt udflugtsmål for en hel dag.

Culloden Moor

Denne hede, beliggende mellem Nairn og Inverness og ejet af den britiske naturfredningsforening, dannede rammen om det sidste slag, der er blevet udkæmpet på britisk jord. I hundredvis af højlændere blev nedslagtet i en kamp der endte med Bonnie Prince Charlies nederlag. Stedet er præget af en nærmest kirkegårdsagtig stemning og her kan man finde sten med de forskellige klaners navne rejst over de store fællesgrave. Stedets besøgscenter, der fortæller den fulde historie om det grusomme og blodige slag, er åbent fra februar til december.

Drypstenshulerne Marble Arch

Sydvest for Enniskillen ligger en af Europas fineste drypstenshuler, der angiveligt skulle være 300 millioner år gamle. Det er muligt at få en guided tur i Marble Arch Caves, hvor man på 75 minutter får en spændende introduktion til det særprægede naturfænomen.

Dunluce slottet

Elleve kilometer vest for Giant’s Causeway, tæt på Portballintrae, ligger den mest imponerende ruin på den nordirske kyst. Dunluce Castle, der engang var MacDonnell-klanens hovedkvarter, ligger meget yderligt på en stejl klippe ud til havet.

Dylan Thomas Bookshop

Fyldt med den berømte mands værker.

Enniskillen slottet

Det berømte totårnede slot var engang Maguire-klanens højborg. I dag huser fæstningen to museer. County Museum og Regimental Museum for regimentet Royal Inniskilling Fusiliers.

Fort William

Fort William er et stort turistcenter beliggende ved østkysten tæt ved Loch Linnhe. Centeret er lokaliseret i et fantastisk smukt og bjergrigt område og selvom selve fortet ikke står længere er det stadig muligt at se en række museumsgenstande derfra på The West Highland Museum. Museet kan kontaktes på: 01397 702 169.

Glen Coe

Denne dal er berømt for en række brutale mord på medlemmerne af Donald-klanen, begået på dette sted af tidens regeringssoldater. Ser man bort fra stedets blodige historie er dalen et fantastisk smukt område med udsigt til tre store bjerge kaldet the three sisters, eller “de tre søstre”. Dalen er det perfekte sted for vandreture og rummer flere overnatningsmuligheder samt et besøgscenter.

Glens of Antrim området

Sydøst for badebyen Ballycastle ved den nordirske kyst ligger en mindre bjergkæde med ni grønne dale der hedder Glens of Antrim. De smukke dale har hver sin charme med smukke floder, vandfald og vilde blomster.

Grand Opera House

Belfasts flotte operahus på Great Victoria Street, der over 100 år gammelt, tilbyder et alsidigt program af klassiske og moderne dramaer, musicals, balletter, operaer og pantomimer

Hadrian’s Wall

Kejseren Hadrian rejste denne mur, da det romerske rige var på det højeste. Den markerer et af romernes nordligste territorier, og blev bygget tværs over grænsen med en udkigspost for hver mil. Den strækker sig over 115 mil (185km), og snor sig igennem et virkelig dramatisk landskab.

Jedburgh Abbey

Dette kloster er åbent for besøgende hele ugen i perioden april til september og fra mandag til lørdag i perioden oktober til marts. Klosteret blev grundlagt i 1138, hvor det fungerede som et priori for de augustinske kirkelove. Senere har klosteret dannet rammen om kongelige bryllupper så som Alexander II andet giftermål i 1285.

Klippestrækningen Giant’s Causeway

På Nordirlands nordkyst ligger nogle fascinerende klippestrækninger, herunder Giant’s Causeway, der er et fantastisk landskab af næsten 40.000 fem- og sekskantede basaltsøjler. Denne attraktion er en af Nordirlands største.

Loch Lomond

Ca. 30km nordvest for Glasgow ligger denne sø, der er Storbritanniens største. Søen blev oprindeligt dannet tilbage i istiden, der ligeledes har præget det omkringliggende opsigtsvækkende landskab. Stedet har en tendens til at blive oversvømmet med turister i højsæsonen, eftersom det er en populær destination for folk, der ønsker at fordrive tiden med vandring og div. vandsportsaktiviteter.

Loch Ness

Beliggende omkring 35km fra Fort Augustus i The Great Glen er denne sø absolut mest kendt for det legendariske Loch Ness-uhyre. Det dinosaur-lignende søuhyre er blevet optaget på video og fotograferet adskillige gange med sin lange hals stikkende op af vandet. Nord for Urguhart Castle er det muligt at tage på en time lang undervandsekspedition med miniubåden The Taurus, så husk kameraet hvis nu…!

Maritimt og Industrielt Museum

Dette museum viser Swanseas historie; starter med byens placering ved havet og præsenterer dets industrielle fortid. Af de mange køretøjer på museet finder man bl.a. den gamle sporvogn, som kørte langs med kysten samt en stor samling walisisk producerede automobiler. Der er er også uld-møllen, et fungerende eksempel på en menneskedrevet maskine, som langsom omdanner rå uld til et tæppe.

Mourne-bjergene

Det imponerende bjerglandskab, der har toppe på over 800 meter, er et slaraffenland for folk der elsker at vandre i smukke omgivelser. Fra bjergene kan man se til Isle of Man, Strangford Lough og Nordirlands største sø Lough Neagh.

Nationalmuseum og -galleri

Denne store kuppelformede bygning i Portland sten blev bygget i flere sektioner mellem 1912 og 1992. Museet forsøger at fortælle Wales’ historie som et land på den internationale scene.

New Lanark

Denne attraktion er et mindesmærke over den industrielle revolution. Den tidligere bomuldsfabrik (som oprindeligt var et socialt og uddannelsesmæssigt eksperiment foretaget af Robert Owen) er nu blevet restaureret og huser en interessant udstilling. Udstillingen er åben hele ugen.

Parlamentsbygningen Stormont

Nordirlands tidligere parlamentsbygning, der er bygget i anglo-palladiansk stil, blev opført i 1932 og fungerede som parlament indtil 1972, hvor styringen af landet blev overdraget til London. Den flotte bygning, der ligger på Upper Newtownards Road, er bygget af granit fra Mourne-bjergene.

Skara Brae

Skara Brae er navnet på resterne af et 5000 år gammelt stenaldersamfund. Stedet er ofte blevet kaldt for et britisk Pompeji pga. de velbevarede huse og møbler hugget i sten. Stedet er åbent året rundt og ligger tæt ved nogle fantastisk smukke sandstrande.

South Pembrokeshire Kysten

Denne sydlige del af kystlinien har nogle fantastisk smukke bugte, som ligger under de dramatisk takkede klipper. Længere mod vest ligger St. Govans kapel, en ældgammel bygning, som er klemt ind i en kløft i klippen oven over de voldsomme bølger.

Stonehenge

Dette forhistoriske monument bygget i megalit er dateret fra omkring 2000 år f.Kr. og er kendt verden over. Ruiner danner en cirkel på 30 meter i diameter og ligger midt i de grønne Wiltshire bakker på Salisbury sletten. Det er stadig uvist, hvilket formål bygningsværket har været brugt til, selvom mange mener, det var et forhistorisk observatorium. Keltiske præster og lignende svirebrødre samles ofte på dette sted for at markere sommerens solhvervs komme.

Stourhead Park

Denne forunderlige have er et fremragende eksempel på engelsk landskabsstil. Haven blev designet af Henry Hoare den anden og færdiggjort i 1780. Det magiske landskab omfatter klassisk græsk arkitektur og har en romersk indflydelse med den ophøjede ro, som den smukke engelske sø og et træsnittet eventyrland giver. Temaerne skrifter diskret fra den ene ende af parken til den anden og det gør det til en virkelig fortryllende tur.

Strande

Denne del af landet kan prale af at have nogle af Englands reneste strande og dem i St. Ives er ingen undtagelse. De tre bedste lokale strande er Porthemor, som er god, hvis man kan lide at surfe, Carbis Bay, som er god, hvis du har børn, og Porthkidney Sands, hvis du vil svømme. Det er alle sandstrande.

Tate Galleri

Det er en prægtig bygning, som i 1973 blev bygget der, hvor der i sin tid lå et gammel gasværk. Der er en smuk udsigt ud over havet og et flot kørestolsvenligt indendørsdesign. Nogle af kunstværkerne er fra London Tate samlingen, men der fokuseres primært på St Ives.

The Cairngorms

Dette sted er Skotlands populæreste skisportsområde. Aviemore, der er den lokale by i området, ligger i et fantastisk skovområde, hvor det er muligt at støde på skovmårer, røde egern og andre sjældne dyr. Hvis man medbringer små børn på sin skiferie er det muligt at efterlade dem ved The Santa Claus Children’s Theme Park mens man selv begiver sig ud på pisterne.

The Crown Liquor Saloon (pub)

The Crown er en elegant og tidløs pub i victoriansk stil, der med held har formået at bevare atmosfæren fra starten af det forrige århundrede. The Crown Liqour Saloon, der ligger på Great Victoria Street, benyttes i dag flittigt af lokalbefolkningen og regnes for en af Storbritanniens flotteste beværtninger.

The Lake District

Landskabet ved Lake District er uden tvivl overvældende. Det er et af de mest inspirerende geografiske seværdigheder i England, og det tiltrækker omkring 10 millioner besøgende hvert år. Området omfatter også søerne Windemere, Grasmere og Buttermere. Hver sø siges at have dens egen specielle karakter. Vær forberedt på at skulle gå rundt.

The Robert Burns Center

I en gammel mølle ved floden Nirth i Dumfries ligger et prisbelønnet museum ved navn The Robert Burns Center. Museet er dedikeret til Robert Burns og beskriver hans liv i lokalsamfundet omkring Dumfries i 1790erne. Museet er åbent for besøgende fra april til september og igen fra oktober til marts.

Ulster Museum

Hvis man ønsker at få et grundigt indblik i Belfasts historie, er The Ulster Museum er godt sted at starte. Museet, der ligger i den botaniske have, har tidligere fået priser for dets flotte udstillinger, der byder på alt lige fra mumier og dinosaurer til moderne kunst.

Wales´ Nationalbibliotek

Biblioteket ligger i en prægtig Edward’sk (hører til Edward VII’s tid fra 1901 – 10) bygning, og er et obligatorisk sted at besøge for enhver, der er interesseret i Wales. I bibliotekets samling finder man blandt andet det ældste stykke walisisk tekst, der eksisterer. �

Windsor Castle

Slottet har været den britiske kongefamilies majestætiske hjem i over 900 år. Dette middelalderlige slot har en flot udsigt over floden Thames kun 20 mil fra London bymidte. Der er masser af gallerier at besøge og statslejligheder at undre sig over (når altså ikke de kongelige bor der) samt snørklede gader at strejfe om i.

York Minster

Den smukke by York har et utal af historiske seværdigheder. York Minster er den største gotiske katedral i Nordeuropa og er bygget oven på en romersk bosættelse. Katedralen tiltrækker over 2 millioner gæster hvert år. Der er en masse små stier og gader, og det gør det til et sjovt sted at udforske.

Swansea

Glynn Vivian Kunstgalleri

Dette dejlige Edward’ske (hører til Edward VII’s tid fra 1901 – 10) galleri indeholder værker fra en samling af walisiske kunstnere bl.a. Gwen John, dennes bror Augustus, Kyffin Williams og Ceri Richards. Der er også en stor porcelænsudstilling, som Swansea blev berømt for at lave i begyndelsen af det 19. århundrede.�

Wales

Amgeudddfa Ceredigion (Ceredigion Museum)

Dette museum rummer rekonstruktioner af originale hytter, mejerier og et apotek fra det 19. århundrede samt udstillinger om den regionale geologi og om målet og vægtens historie.

Cardigan (Aberteifi)

Cardigan ligger på den nordlige bred af Teify flodmundingen. Byen blev oprindeligt bygget rundt om slottet og har et stort udvalg af historisk arkitektur og mange spændende små forretninger. “The Cardigan Heritage Centre” giver et interessant indblik i havnebyens succes og forfald.

Llangranog

Landsbyen er muligvis den mest maleriske på Ceredigion kysten. De yderst smalle hovedgader fører ned til den lille strandpromenade som ikke desto mindre er veludstyret til masseturismen i sommermånederne.

Newquay

Newquay er en romantisk, isoleret by, som er fuld af vigtigt udseende Victorianske huse, pubber og små snoede gader. Byen hævder også er have været inspirationskilden for Dylan Thomas’ “Llareggub” i dennes klassiske bog “Under Milk Wood”. Newquay har en dejlig havn og en lille strand som bliver prydet med flerfarvede huse og forretningsfacader.

Rhosili Bay

Det er en førsteklasses fire mil lang strand med nogle af de bedste surfmuligheder i Wales. Stranden ligger ved landsbyen Rhossili. Stranden fylder hele den vestlige ende af Gower.

Snowdonia

Snowdonia bliver ofte kaldt det mest dramatiske og smukke område i Wales. Snowdon er det højeste af områdets bjerge og kan nås enten med tandhjulsjernbanen fra Llanberis by eller ved en enestående klatretur. Af de andre bjerge er specielt Glyders og Tryfan blandt favoritterne. De er begge langt mindre befærdede end Snowdon og de tillader samtidig et klart udsyn til bjerget.

Har du fået lyst til at rejse til Storbritannien?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her