Seværdigheder Libanon

Seværdigheder Libanon

Bcharre

Cedertræerne

Idyllisk i bjergene er resterne af de verdensberømte cedertræer, der er flere tusinde år gamle. Noah brugte dem til sin ark, og Salomon byggede det første jødiske tempel af disse. I sin tid fyldte cederskovene det meste af Libanon. Men det eftertragtede træ er blevet fældet lystigt, så der nu kun er en lille skov tilbage. Udover Japan skulle Libanon være det eneste sted i verden, hvor disse gigant “bonsai”-træer gror.

Gibran museet

Libanons mest berømte forfatter og kunstner blev født i denne by og ligger begravet her i et gammelt kloster. Museet har en stor samling af hans malerier og tegninger samt manuskripter.

Kadisha slugt

Den naturskønne Kadisha slugt er et paradis for folk, der vil vandre. Du kan enten vandre på toppen eller i bunden af slugten.

Skisport

I dette område ligger de fleste af Libanons skisportsområder. De er velfungerende og meget besøgte om vinteren. For yderligere information se:http://www.skileb.com

Beirut

Jeita Grotten

En af verdens flotteste drypstens grotter findes 20 kilometer fra Beirut. På et plateau kan du vandre 800 meter ind i grotten og forbløffes over de fantastiske formationer. Bagefter kan du sejle i en båd ind i den lavere grotte. Afslutningsvis kan du se en oplysningsfilm på engelsk om stedets historie og drypstenshuler i det hele taget.

Strandpromenaden Corniche

I storhedstiden blev Corniche, strandpromenaden, sammenlignet med den i Cannes og forståeligt. Selvom der stadig er lidt vej til fortiden pragt, er det hyggeligt at spadsere langs vandet og se på folkelivet. Unge forelskede par udveksler historier, og børn luftes i barnevogne.

Sursock Museum

Museet er beliggende i en gammel villa, og det rummer en god samling af moderne libanesisk kunst. Stedets atmosfære og smukke indretning er turen værd.

Baalbek

Jupitertemplet

Udover Pyramiderne, Petra i Jordan og Palmyra i Syrien er templet i Baalbek, den vigtigste og mest imponerende antikke seværdighed i Mellemøsten. 86 kilometer fra Beirut mod den syriske grænse ligger denne soveby med en seværdighed, der hver dag tiltrækker flere busser fulde af turister. Under Romerriget var Baalbek den vigtigste by i den arabiske provins. Kun templet vidner om denne storhed. Men sikke et levn. Jupitertemplet var enormt. Udover ruinerne, der giver en glimrende fornemmelse af templets størrelse, står der stadigvæk 6 søjler. De er 22 meter høje. Stil dig ind mellem dem og bliv forundret over, hvordan man dengang kunne bygge noget så storslået. Der er tilknyttet et glimrende museum.

Libanon

Byen Jounieh

Libanons svar på Monaco. Her er dyrt, fint og mondænt. Store biler er parkeret foran kasinoet, og fortorvs cafeerne fyldes sidst på aftenen. Nattelivet er, som de røde Ferrarier på vejen, med speederen i bund.

Den gamle by Byblos

En af de ældste kontinuerligt beboede byer i verden. De første kom hertil cirka 7000 år før Kristi. Men det er ikke den eneste grund til at besøge denne atmosfæriske by. Havnen og den uspolerede gamle bydel var før krigen en del af ruten for jetsettet. Og de er ved at finde tilbage.

Ruinbyen Tyre

Grundlagt i det tredje årtusinde før Kristi er denne ruinby et “must” for enhver med interesse i fortiden. De romerske ruiner er meget velbevarede. Hestevæddeløbsbanen var en af de største i det romerske imperium med plads til 20.000 mennesker

Tripoli

Tripolis gamle bydel

Gå rundt i byen handelsgader og oplev det lokale folkeliv. Sæt dig på en café og slap af med en vandpibe og en kop kaffe. De snoede gader byder på bagerier, forretninger og små moskéer.

Har du fået lyst til at rejse til Libanon?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her