COVID-19 - Aktuel rejsevejledning

Rejseguide til Balaton Søen

Fakta

Top
Lokalt navn
Balaton

Rejseforberedelse

Top

Bedste rejsetid

Balatonsøen er dejligst forår og sommer, hvor man kan bade i og sejle på søen. Men stedet er også værd at besøge resten af året. For selvom søen er iset til om vinteren, kan man stadig betragte det smukke landskab omkring den. Det kan dog blive meget koldt om vinteren.

Litteratur

Lokale forhold

Top

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 12.00 ved Balatonsøen

Kultur og underholdning

Et besøg i Balatonfüred ved Balatonsøen er altid underholdende. Stedet er kendt for sine varme helbredende kilder. Og er man kulturelt interesseret, kan man besøge Székesfehérvár, som ligger mellem søen og Budapest. Her er rådhuset en barok bygning fra det det 17. århundrede, samtidig kan man se Zichy Paladset og Ruinhaverne, som er et slags friluftsmuseum.

Overnatning / Hotel

Top
Der er masser af hoteller omkring den sydlige del af Balatonsøen, og de findes i alle prisklasser, men de store hotelkæde dominerer. Omkring den nordlige del er der ikke så meget turisme og derfor også færre hoteller. Men man kan sagtens finde noget. Bestil hotel i Balaton Søen her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er nemt at få en taxi ved Balatonsøen. Ved de store turiststeder køres der efter taxameter, men ellers skal man nok aftale en pris med chaufføren.

Alternativ transport

Der er gode busforbindelser fra Balatonsøen til resten af Ungarn. Der går også tog op i de mere bjergrige egne, og et særligt tog kører en smuk tur rundt om Balatonsøen. Kig efter MÁV togene.

Specielle forhold

Top
Øst for Balatonfüred ligger Badacsony-regionen, hvor man kan tage nogle smukke vandreture. Området er også kendt for sin vinproduktion.
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.