Panoramaudsigt over en moderne bys skyline ved vandet med højhuse og både.

Seværdigheder Forenede Arabiske Emirater

Abu Dhabi

Al-Husn paladset

Abu Dhabis ældste bygning er fra det 19. århundrede. Byen har med andre ord ikke det store at byde på for historie interesserede. Den pågældende bygning er i dag kendt som Al-Husn paladset og blev i sin tid bygget over byens vandforsyning.

Fiskemarkedet Dhow Warf

Et hyggeligt, men ikke særligt omfangsrigt afbræk fra skyskrabere og den moderne verden, er fiskemarkedet Dhow Warf. Kommer man tidligt om morgenen, kan man se fiskerne lande deres fangst.

Dubai

Dubais museum

I begyndelsen af 1800-tallet opførtes det fort, der senere blev emirernes og regeringens hovedsæde og som i dag huser Dubais museum. Bygningen er formentlig Dubais ældste. Udstillingerne på museet fortæller Dubais historie i billeder og store og små rekvisitter, ligesom man kan få et indblik i byens/emiratets geografi og natur. Samtidig kan man få et indblik i de arkæologiske udgravninger, der er foretaget i området.

Forenede Arabiske Emirater

Abra-sejlads i Dubai

Den mest interessante attraktion er en sejltur på floden. Hyr en såkaldt “Abra” i en times tid eller en halv, prut om prisen og sæt dig så ellers til rette og lad kaptajnen zigzagge ind og ud mellem de mange store og små handelsskibe fra hele verden, der laster og losser i Dubais havn.

Fujairahs arkæologiske museum

Den eneste seværdighed i Fujairah udover naturen og strandene er det arkæologiske og etnologiske museum. Museet har en udmærket samling fund fra udgravninger i nabolaget. Den etnografiske del af museet huser våben, husholdningsartikler og klædedragter fra Fujairahs fortid.

Håndværkscentret i Abu Dhabi

Et interessant blik i emiratets gamle håndværkstraditioner får man i kvindernes håndværks center, Handicraft Industrial Center, i hovedstaden Abu Dhabi. Her holder kvinder liv i en lang række håndværk, og produkterne er naturligvis til salg. Men bør dog betræde stedet med varsomhed. Nogle af kvinderne bryder sig ikke om mænds tilstedeværelse i centret.

World Trade Center i Dubai

Et glimrende overblik over den imponerende by som Dubai nu engang er, får man fra udsigtspunktet på 37. etage i World Trade Center. Her er der adgang som led i de daglige guidede ture, der afholdes i centret.

Ørkensafari

Vil man opleve Emirateres ørken sker det lettest fra Dubai. Flere tur-operatører arrangerer kortere og længere ture dertil. Ture, der inkluderer klitkørsel, dyrekigning, sandski, den obligatoriske kamelridetur med meget mere. Der udvises i det hele taget stor opfindsom med hensyn til aktiviteter, der skal få ørkenen til at blive en oplevelse for turisterne.

Har du fået lyst til at rejse til Forenede Arabiske Emirater?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her