7 gode råd om rejseforsikring – og en gratis e-bog

7 gode råd om rejseforsikring – og en gratis e-bog

Ole Stouby
Du skal være opmærksom på mange faktorer, når du køber din rejseforsikring. Her får du 7 gode råd, som alle uddybes i min gratis e-bog.

Her i artiklen får du en opsummering af mine råd om forsikring, men jeg vil anbefale dig også at hente min gratis e-bog, hvor jeg går meget mere i dybden med de forskellige emner om rejseforsikring, afbestillingsforsikring, konkursforsikring osv. E-bogen indeholder også 52 andre gode råd om at spare penge på rejsebudgettet.

For 25 år siden var jeg ansat som rejsekonsulent, og en dag kom en tidligere kunde ind på kontoret på krykker. Han kom med en gave til mig. Jeg fik gaven, fordi jeg have rådet ham til at købe den dyreste rejseforsikring. Derfor havde han fået dækket hele sit hospitalsophold og hele hjemrejsen, efter at han var kommet til skade ved et trafikuheld i USA.

Omvendt læste jeg forleden om en mand, der havde måttet betale 360.000 kroner for hospitalsophold og hjemrejse efter et uheld på motorcykel på Filippinerne. Han havde INGEN rejseforsikring.

At tegne en rejseforsikring er vigtigt! – og her følger mine gode råd og tips, som du kan bruge, når du skal vælge den rejseforsikring, som passer til dig:

  1. Tegn altid en rejseforsikring
    Selvom du rejser i lande, hvor du er dækket af det blå EU-sygesikringsbevis, anbefaler jeg dig alligevel at have en ekstra forsikring. Det blå EU-sygesikringsbevis dækker nemlig ikke hjemrejse, og behandlingen kan være meget svingende.
  2. Det blå EU sygesikringsbevis dækker ikke altid
    Beviset er kun gældende i EU-lande samt Island, Liechtenstein, Norge og Schweiz. Du er dækket ved både akut sygdom/tilskadekomst samt kroniske sygdomme, men ikke hvis formålet med rejsen er behandling, eller hvis behandlingen kan vente til du kommer hjem. Læs mere på borger.dk.
  3. Måske har du allerede en forsikring
    Inden du suser ud for at købe en rejseforsikring, så tjek om du allerede er dækket. Rejseforsikring er inkluderet i nogle indboforsikringer og også i standardbetingelserne ved nogle kreditkort (ikke VisaDankort).
  4. Tjek betingelserne i din årsrejseforsikring / kreditkortforsikring
    Som ved alle andre forsikringer er det en god idé en tjekke, hvad der egentligt er inkluderet i din årsrejseforsikring. Blandt de mest kendte begrænsninger er, at din rejse maksimalt må være på 30 dage, at afbestillingsforsikring er ikke inkluderet som standard, eller at forsikringen dækker kun én person (ikke hele husstanden).
  5. Sammenlign priser og dækninger
    Jeg har foretaget en række pristjek hos rejseforsikringsselskaber, og selvom priserne ikke er så forskellige og alle danske selskaber dækker de mest basale ting, er der alligevel forskelle, der kan blive meget væsentlige for dig. Tag dig derfor god tid til at sammenligne priser og vælg den forsikring, der passer bedst til DIG.
  6. Hvad med afbestillingsforsikringen?
    Først og fremmest betyder en afbestillingsforsikring ikke, at du bare kan aflyse din rejse, hvis du får lyst til en anden ferie. Afbestillingsforsikringen dækker oftest ved alvorlig sygdom, dødsfald eller alvorlig sygdom i nærmeste familie og en række andre faktorer. Bestiller du din ferie i god tid, anbefaler jeg, at du tegner en afbestillingsforsikring.
  7. Rejsegarantifonden og konkursforsikring
    Hvis rejsebureauet eller flyselskabet, hvor du har købt din rejse går konkurs, kan du nogle gange få refunderet prisen på din rejse. Det er desværre forholdsvis kompliceret, men grundlæggende kan du få refunderet prisen for din rejse, hvis det er en pakkerejse, og hvis rejseselskabet, som du har købt rejsen hos, er medlem hos Rejsegarantifonden – ELLER – du køber en flybillet og på samme tid køber en konkursforsikring. Du kan læse meget mere om dette i min e-bog eller på Rejsegarantifondens hjemmeside.

Hvad er så den samlede konklusion?
Et engelsk ordsprog hedder ”Better safe than sorry”, og det er min grundlæggende holdning, når der tales om rejseforsikring. Det er altid bedst at tage af sted med en god rejseforsikring, og jeg tegner selv gerne en lidt mere omfattende rejseforsikring end en mindre.

Hent min gratis e-bog “Sådan får du billigere rejser” her.

Kunne du bruge disse råd?

Det vil hjælpe os og andre brugere rigtigt meget, hvis du vil bedømme Travelmarket på Trustpilot. Klik her.

Fotos:
Topfoto af © istockphoto / GlobalStock
Foto © istockphoto / robertjfrith
Foto © istockphoto / franckreporter

 



Kommentarer til indlægget

  1. Jeg har aldrig rigtig tænkt over at få en rejseforsikring på trods af at jeg har rejst langt væk fra hjem såsom Mexico og Japan. Men fandt dit indlæg og tænker at det måske kan være en meget god idé at få det på plads. Nu skal jeg dog kun til Paris i år men næste år går turen til Skotland og året efter USA, så det må jeg da få kigget på.

    Mange tak for det omfattende indlæg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.