Rejseguide til Frankrig

Rejseguide til Frankrig

Rejseguide til Frankrig Hvert eneste område i Frankrig er noget helt specielt. Frankrig er alpernes idyl, Rivieraens driverliv, nordens slagmarker og Paris' kosmopolitiske atmosfære. Landet bærer på en unik kulturarv, som udenforstående kan få del i lige meget hvortil i landet, man kommer.

Område og byguider

Område: 
By: 
 

Fakta

Lokalt navn
France
Hovedstad
Paris
Areal
547.030 km2
Primære sprog
Fransk
Største religion
90 procent af befolkningen er romersk-katolske. Der er 2 procent protestanter, 1 procent jøder og 1 procent muslimer.
Indbyggere
58.978.172 (september 2000)
Styreform
Republik
Geografi
Landskaberne i Vesteuropas største land er vidt forskellige fra region til region. Europas højeste bjerge med evig sne ligger ikke mange timers kørsel fra Rivieraens azurblå hav. I syden blomstrer lavendelmarker og olivenlunde, mens det nordlige landskab er mere dansk af udseende, hvis man ser bort fra de mange vinmarker, der strækker sig over kæmpe områder af hele landet. Brede floder gennemløber det franske landskab fra nord til syd.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid
Frankrig har et tempereret klima med varme somre og kølige vintre. Temperaturerne kan variere ret kraftigt regionalt. Vejret i Middelhavsområdet er en del mildere end i resten af landet, i gennemsnit omkring 10 grader varmere, og her kommer der sjældent frost.

Rejselitteratur
Pas og visum
Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer
Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.
Toldregler
Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.
Pakkeliste
Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Vi har lavet en pakkeliste med ting, der er vigtige at medbringe.

Et-to par bukser/nederdele
Trøjer/skjorter
Undertøj
Strømper
Godt fodtøj
Badetøj, shorts og t-shirts (hvis der er varmt)
Lille taske eller rygsæk til penge, solbriller og så videre

Gyldigt Pas
Eventuelt visum
Forsikringspapirer
Flybilletter
Kreditkort
Lidt lokal valuta
Eventuelt Vaccinationsattest

Toiletsager
Solcreme
Lille håndklæde
Aspirin eller Paracetamol mod smerter og feber
Diarrépiller
Insektspray
Plaster
Kondomer
Nål og tråd

Husk inden afrejse
Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta
Valutaen er Euro.
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.
Netcaféer
Der er masser af muligheder for at finde netcafeer i alle byer, der har bare lidt over et par tusind indbyggere.

Nødhjælp
For at tilkalde hjælp i Frankrig skal du ringe på følgende numre:
Politi (17)
Brandvæsen (18)
Ambulance (15)
Drikkepenge
Drikkepenge er inkluderet i priserne i Frankrig, men det betyder ikke, at man ikke selv skal lægge lidt oven i. Det normale er cirka 10 procent på pænere restauranter. På caféer lægges lidt småpenge, mens stuepigen på hotellet, piccoloen, drageren og frisøren forventer en lille erkendtlighed.
Tidszone
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 12.00 i Frankrig.
Vægt og mål
I Frankrig benytter man følgende måleenheder:
Vægt: kilogram
Temperatur:  Celsius
Afstande: kilometer
Rumindhold: liter
Fotografering
Fotografering af militære anlæg er ikke tilrådeligt. Ellers gælder den gyldne regel om at spørge først, hvis man vil tage billeder af lokalbefolkningen.
Drikkevand
Vandet kan drikkes fra alle offentlige brønde i landet. Hvis man er helt derude, hvor gårdene har egne brønde, er der ingen statslig garanti for vandets kvalitet, så der må man spørge sig for.

Elektricitet
I Frankrig benytter man følgende strømkilde:
220 volt AC, 50 Hz.
Opførsel
Franskmændene giver for det meste hånd til fremmede, men de famøse kindkys udveksles mellem kvinder, der kender hinanden, mellem kvinder og mænd og mellem voksne og børn.
Åbningstider
Bankerne har åbent fra 9.00 til 16.00
Butikker har åbent fra 9.30 til 18.30, hvoraf en del holder lukket et par timer omkring frokost.
Mad og drikke
Det franske køkken taler næsten for sig selv. Landets vinkultur og gastronomi er verdenskendt. Alle regioner har deres delikatesser fra de sauerkrautlignende retter i Alsace til Bouillabaise i syden. Udover det traditionelle franske køkken er Frankrig påvirket af de mange kulturinput fra blandt andet de gamle franske kolonier i Afrika og de omkringliggende madkulturer i Italien og Spanien.
Forhold for handicappede
Franskmændene tager i vid udstrækning hensyn til handicappede, og der er taget hensyn til kørestolsbrugere på en stor del af landets hoteller og turistattraktioner. Det er dog fornuftigt at forhøre sig på forhånd om specielle faciliteter.
Helligdage
Nytårsdag, 1. januar
VE dag, 8. maj
Bastilledagen, 14. juli
Assumption, 15. august
Alle Helgensdag, 1. november
Juledag, 25. december

Flytbare helligdage
1. påskedag
Kristi Himmelfartsdag
Pinsemandag

Overnatning / Hotel

I Frankrig kan man finde alle former for overnatning. Der er mange hoteller i forskellige prisklasser. Hotellerne rangerer fra en til fire stjerner. Vandrehjem og B&B finder man i stort set alle byer og områder, ligesom der er mange campingpladser i landet.

Bestil hotel i Frankrig her
Camping
Der er rigtig mange campingpladser i Frankrig, så der er nok at opleve for friluftsmenneskerne. Alle pladserne er opdelt i kategorierne, og priserne varierer efter årstid, faciliteter og beliggenhed.
Hoteller
Hotellerne i Frankrig er inddelt i kategorier af en til fire stjerner. Det er nemt at finde dem, og der er mange af dem. Der er noget for enhver smag, hvadenten man kan leve med toilet og bad på gangen, eller man skal have egen suite på et slot i vindistrikterne.
Pension
For dem, der er på udkig efter noget lidt mere lokalt end de gængse hotelkæder, er der masser af B&B-steder i Frankrig. De er opdelt i det samme kategorisystem som de franske hoteller med stjerner fra en til fire.
Vandrehjem
Frankrig har vandrerhjem i de fleste bare mellemstore byer, og der er flere hundrede af dem. Det er nødvendigt med et medlemskort til den overordnede organisation, men dette kan erhverves på turistkontorer eller på hjemmene. Der er vandrerhjem af forskellig komfort. De er inddelt i et kategorisystem, hvor de får tildelt 1 til 3 grantræer.
Andre overnatningsformer
Selvom rejsemålet er så forskellige steder som på ski, ved stranden eller i vinmarkerne, er det muligt at leje hyggelige sommerhuse, hytter eller lignende rundt om i landet.

Lokal transport

I Frankrig er der gode transportmuligheder i hele landet. Man kan flyve indenrigs, og der flyves til alle større byer. Busserne og togene dækker tilsammen stort set hele landet, og begge transportformer er en god måde at komme rundt på, hvis man vil se noget af landskabet, mens man rejser. Yderligere er der mulighed for at leje en bil og selv bestemme farten på rejsen.
Fly
Landets internationale flyselskab Air France har en national aflægger, der hedder Air Inter. Der er afgange mellem 31 forskellige lufthavne i landet.
Book flybilletter her
Bus
De fleste busser kører mellem hovedbyerne i en region, men det er meget forskelligt fra område til område. Information om afgange og destinationer fås bedst på den lokale busholdeplads. Selv de mindste flækker serviceres med mellemrum af en bus, og i langt de fleste byområder kører bybusser.
Tog
Det nationale togselskab i Frankrig hedder SNCF og har afgange på kryds og tværs af landet. TGV-togene kører mellem 120 af de største franske byer med en fart af over 320 kilometer i timen, men det mest almindelige er at tage et af de noget langsommere regionaltog, der kører pålideligt og regelmæssigt.
Taxi
Der er mange taxier i Frankrig, og det er nemt at hyre en på gaden. I Frankrig betaler man for de ekstra stykker bagage, man skal have med i baggagerummet. Tarifferne for kørslen står nedskrevet på bildørene på bagsæderne, og der er forskellige takster om natten og om dagen.
Billeje
Det er ofte billigere at reservere biler hjemmefra, da det kan være en del billigere end at leje bilen i Frankrig. Som hovedregel må man leje bil fra man er 21 år, men enkelte firmaer har mere strikse regler. Alle de store biludlejningsfirmaer er repræsenteret i Frankrig, og der er kontorer i alle middelstore byer. For bilfolket er det vigtigt at vide, at det ikke er tilladt at dytte i Paris, medmindre der er tale om en nødsituation.
Båd eller færge
Der er færgeforbindelser til Korsika fra Nice og Marseille og til de større øer udfor den atlantiske kyst. Desuden er de mere end 9000 kilometer floder tilgængelige til bådsejlads, og der kan lejes alt fra husbåde til kanoer, så man kan lave sin egen kanalrundfart i mange smukke områder.
Andre transportformer
I en del landdistrikter er der udlejning af cykler.

Område og byguider

Område
 • Alsace
 • Bourgogne
 • Bretagne
 • Champagne-Ardennerne
 • Korsika
 • Languedoc-Roussillon
 • Loiredalen
 • Normandiet
 • Provence
 • Rhonedalen
By
 • Marseille
 • Nice
 • Paris
 
Find billige rejser til hele verden
Rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.
 
 
Spar penge på din næste rejse - hent vores gratis e-bog med 70 gode råd og tips
Bogen indeholder gode råd og tips om:
  • Billige flybilletter
  • Charter- og afbudsrejser
  • Hoteller, billeje og rejseforsikring
Samt et nyt kapitel med mange nye gode spareråd under rejsen
På samme tid tilmelder du dig til vores nyhedsbrev med gode rejsetips og billige rejser.
Travelmarket benytter cookies til statistik, genkendelse mm. Giv mig mere information OK