Rejsebudget til New Zealand

Rejsebudget til New Zealand – det skal du huske

Annette og Tore Seier

Rejs til et af verdens smukkeste land, se bjerge, de dybe fjorde, dyrelivet og bliv betaget af landets skønhed. Men hvad koster det? I vores rejsebudget til New Zealand, giver vi dig et godt overblik og tips til fantastiske oplevelser.

Flybilletter til New Zealand

Rejse til New Zealand

Den største udgift på dit rejsebudget til New Zealand, er din flybillet. Der er rigtigt langt fra Danmark til New Zealand, og der er ingen direkte ruter. Du skal derfor regne med at have en mellemlanding enten i Europa, Mellemøsten eller Asien.

Rejsetiden til New Zealand er over 24 timer, så du kan med fordel bruge din mellemlanding til et stop-over og dermed lave et afbræk i din lange rejse og få endnu flere oplevelser.

Hvis du søger lidt rundt blandt flyselskaberne på Travelmarket.dk, kan du ofte finde en stop-over billet til samme pris, som det koster for en almindelig mellemlanding.

Priseksempler på flybilletter

New Zealand består af to store øer. Sydøen hvor du f.eks. kan flyve til Queenstown eller Nordøen, hvor du kan flyve til Auckland, den største by i New Zealand. Billetprisen afhænger også af, hvor mange mellemlandinger du vil have undervejs.

Flere mellemlandinger giver ofte en billigere billetpris, men også en længere rejsetid. Men overordnet set koster de billigste flybilletter til New Zealand omkring 7.500 kr.

Men jo hurtigere du ved, hvornår du skal rejse, des større chance er der for, at du kan finde din flybillet til en god pris. Anbefalingen er mindst 8 uger før din afrejse.

Ferie i New ZealandI eksemplet fundet på Travelmarket.dk har vi valgt de to byer: Queenstown og Auckland.

• Queenstown: Den billigste og den bedste pris er en kombination af Qatar Airlines og Jetstar Airways med 2 mellemlandinger 9.541 kr.

• Auckland: Billigste med Qatar Airlines 7.941 kr. med en mellemlanding. Bedste med Qatar Airlines, med en kortere rejsetid og en mellemlanding 8.204 kr.

Flybillet flere destinationer

Hvis du gerne vil opleve både Syd- og Nordøen, kan det være en fordel at flyve til Nordøen – rejse rundt i landet – for derefter at flyve hjem fra Sydøen eller omvendt.

Priseksempel:

• Fra København – Auckland og hjem fra Queenstown: Billigste med Qatar Airlines og Jetstar Airways 9.530 kr. med henholdsvis 2 og 3 mellemlandinger. Bedste med Qatar Airlines og Jetstar Airways 10.661 kr. med 2 og 3 mellemlandinger og kortere rejsetid.

• Fra København – Queenstown og hjem fra Auckland: Billigste og bedste med Qatar Airlines og Jetstar Airways med henholdsvis 2 og 3 mellemlanding 10.034 kr.

Indenrigsflyvninger

Rejsebudget til New Zealand

Der er gode muligheder for at flyve indenrigs i New Zealand.

Priseksempel:

• Fra Auckland til Queenstown – direkte med Jetstar Airways 609 kr.

• Fra Auckland – Christchurch direkte med Jetstar Airways 386 kr.

Søg efter billige flybilletter til New Zealand i Travelmarkets flysøgemaskine.

Prisniveauet i New Zealand

New Zealand er − set med danske øjne − ikke et billigt rejseland, og du skal regne med et prisniveau, som ligner det i Danmark. Dog er priserne på madvarer lidt lavere.

Overnatningsmuligheder i New Zealand

I de mindre byer koster middelklassehoteller (som ofte er moteller) pr. nat fra 600 kr. og opefter.
Hotellerne i storbyerne er dyrere. Her skal du budgettere med 900 kr. og opefter. Der er ofte ikke inkluderet morgenmad på hotellerne i New Zealand, så det skal du huske at lægge oveni.

Campingpladser koster omkring 150 kr. pr. nat for en autocamper. Men mange er gratis.

Priser på mad og drikke i New Zealand

Indkøb af dagligvarer er lidt billigere end i Danmark. Du kan købe et godt måltid mad på en restaurant for 100-150 kr. og en liter vand kan købes for 9 kr.

Hvad koster transport i New Zealand?

Rejsebudget til New ZealandOffentlig transport i New Zealand er ikke særlig udbredt, på nær i de større byer. Den bedste og nemmeste måde at komme rundt i landet er enten ved at leje en bil eller en autocamper. Der findes dog et jernbanenet, og det er også muligt at komme rundt på øerne med busser.

Billeje

– En familiebil med plads til 4 personer og oppakning koster 200 kr. pr dag at leje. Benzinprisen i New Zealand er på ca. 12 kr. pr. liter. Du skal være opmærksom på, at der er venstrekørsel i New Zealand.

Autocamper

– En autocamper med plads til 4 personer koster 302 kr. pr. dag. Du skal være opmærksom på eventuelt ekstra gebyrer, hvis du afleverer autocamperen et andet sted end der, hvor du hentede den.

Færgebillet over Cook Strait

– Færgen sejler mellem Nord- og Sydøen. Hvis du har lejet en bil eller autocamper, tager du normalt ikke din lejebil med færgen. Den afleverer du i henholdsvis Wellington eller Picton. Fremme ved destinationen lejer du så en ny bil. Færgebilletten koster 325 kr. pr. person.

TravelPass

– Giver dig muligheden for at rejse rundt på øerne med offentlig transport. Der er også en masse andre fordele, hvor entreen til en del attraktioner er inkluderet. TravelPass koster fra 1.500 kr. op til 5.000 kr. afhængig af indholdet.

Andre udgifter i dit rejsebudget til New Zealand

Når du tager på en længere rejse, er der altid ekstra udgifter. Udgifter som du skal tage høje for. Det gælder selvfølgelig også dit rejsebudget til New Zealand.

Yderligere omkostninger til din flyrejse

– Der kan forekomne ekstra udgifter til dine flybilletter til New Zealand. Derfor er det vigtigt, at du tjekker, hvad din flybillet inkluderer. Det kan være i forhold til forplejning under rejsen, og indtjekning af bagage. Og hvis I rejser flere sammen, vil det måske også være rart med sædevalg. Hvis disse ting ikke er inkluderet, kan det være en god ide at bestille dem sammen med din flybillet.

Hvis du først betaler for f.eks. bagage ved check-in, vil dette være dyrere. Du skal især være opmærksom på disse ekstra omkostninger, hvis du flyver med to forskellige selskaber på din rejse. Det som eventuelt er inkluderet, og det som du skal betale ekstra for kan være meget forskelligt.

Transport til og fra lufthavnen

Roadtrip i New Zealand

– Hvordan skal du komme til og fra lufthavnen? Skal du huske at medregne en eventuel parkeringsafgift for din bil i lufthavnen, imens du er væk?

Undersøg de forskellige muligheder for transport både i Danmark, og når du kommer frem til New Zealand.

Kan du tage en lufthavnsbus eller toget, eller kan det måske bedst betale sig at tage en taxa? Tjek eventuelt hjemmesiden på det hotel, hvor du skal bo. Her vil du ofte kunne finde den bedste vej frem til hotellet fra lufthavnen.

Rejseforsikring

– Husk vigtigheden af en rejseforsikring. Ellers kan sygdom komme til at koste dig mange penge. En rejseforsikring kan købes for den periode, hvor du er afsted. Men ofte kan det betale sig at tegne en årsrejseforsikring ved dit eget forsikringsselskab. Ved en rejse til New Zealand skal du huske at sikre dig, at din rejseforsikring dækker hele verden og ikke kun Europa.

Telefonudgifter

– På de fleste hoteller er der trådløst internet, og i storbyerne er der gratis Wifi på cafeer og restauranter. Du kan undgå, at din telefonregning bliver alt for stor ved at købe et prepaid simkort.

Det er altid en god ide at checke dit mobilabonnement, inden du tager afsted. Dit teleselskab skal oplyse dig om, hvad det koster at sms’e, ringe og bruge data i det land, du skal rejse til. Forbrugerrådet tænk har en artikel om, hvad du skal være opmærksom på på din ferie i udlandet.

Bedste rejsetidspunkt i New Zealand

Der er omvendte årstider i New Zealand. Så når der er sommer i Danmark, er der vinter i New Zealand. Landet har fire årstider, og vejret er forskelligt afhængig af, om du er på Nordøen eller Sydøen.

Sydøen minder meget om det danske klima, og det bedste rejsetidspunkt til Sydøen er forår, sommer eller efterår.
Nordøen har mildere klima, og der bliver aldrig rigtig hård vinter. Derfor kan Nordøen besøges året rundt.

Højdepunkter i New Zealand

New Zealand tilbyder uanede mængder af oplevelser. Men det vil især være naturen, som slår benene væk under dig. Her giver vi dig nogle eksempler på, hvad du kan opleve i landet.

Byer:

Rejsebudget til New Zealand

Wellington

– Landets hovedstad, som ligger smukt ned til havet. Tag en tur på nationalmuseet Te Papa, få imponerende udsigt fra Mount Victoria, eller tag på en sejltur og se byen fra vandsiden.

Auckland

– Landets største by, som også bliver kaldt City of Sails. Tag på en havnerundfart og se sejlbådene eller Aucklands skyline. Se byen fra oven i det 328 meter høje TV-Tårn Sky Tower.

Napier

– Den smukke Art Deco by med de fleste solskinstimer i New Zealand. Gå rundt i byen og se de 140 smukke Art Deco bygninger, eller nyd de omkringliggende vinmarker.

Dunedin

– Oplev den skotske historie i byen, gå op ad verdens stejleste gade, nemlig Baldwin Street, eller nyd arkitekturen på stationsbygningen Taieri Gorge Railway.

Christchurch

– Oplev, hvordan byen er ved at tage form efter et stort jordskælv, shop i containerparken Re:Restart, eller se kiwi-fugle i Willowbank Wildlife Reserve.

Queenstown

‏ – Byen, som giver dig mulighed for elastikspring, jetbåde og paraglidning. Ellers besøg den hyggelige gamle mineby i nærheden, Arrowtown.

Natur og dyrelivet

Det er helt klart New Zealands naturoplevelser, som vil gøre det største indtryk på dig. Nogle af New Zealands højdepunkter er at:

• opleve gletsjere som f.eks. Franz Josef Glacier.
• se de enorme vandmasser ved Huka Falls.
• køre på Thermal Explorer Highway, et område med termisk aktivitet, dampende mudderpools og gejsere.
• sejle på de smukke fjorde ved Milford Sound.
• se vulkanske landskaber i Tongariro National Park
• se de frodige kyster ved Abel Tasman Nationalpark.

Hobbiton i New ZealandDer er rig mulighed for at opleve dyrelivet i New Zealand.

Tag på en hvalsafari ved Kaikoura, se de enorme albatrosser ved Royal Albatross Center eller de legesyge sæler i naturlige swimmingpools ved Ohau Point.

Hvis du er fan af Ringenes herre, skal du ikke snyde dig selv for et besøg til Hobbiton Movie Set.

Gå rundt i kulisserne i det smukke landskab og forstil dig, at du er med i filmen.

Vores bedste oplevelse i New Zealand

Vi havde rigtig mange gode oplevelser i New Zealand, et land som vi blev meget betagede af. Der er dog en oplevelse, som vi hele tiden vender tilbage til og taler om. Der er vores togrejse TranzAlpine. Det siges at være en af verdens smukkeste togrejser og vi blev overbevist.

Toget kører fra Christchurch til Greymouth på Sydøen. Turen tager 4 en halv time og har en længde på 231 km. Du kører igennem 19 tunneller, kravler op igennem Arthur’s Pass, der ligger i 737 meters højde, og derefter fortsætter du ned til kysten.

Undervejs oplever du store klimavariationer bl.a. de smukke bjerge, og du kører gennem flere klimazoner. Undervejs stopper toget, så der er mulighed for at nyde den smukke storslåede natur.

TranzAlpineUdover de almindelige togvogne med enorme vinduer, har toget også en åben vogn, som du kan opholde dig på. Prisen for denne smukke oplevelse er ca. 750 kr. pr. person.

Bonustips:

• Mange steder skal du ikke regne med, at der er internetdækning.
• Du skal være opmærksom på, at der er venstrekørsel.
• Bestil tid, hvis du vil opleve albatrosserne ved Royal Albatross – der er meget begrænsede pladser.

Vi håber at have givet dig et indblik i, hvad et rejsebudget til New Zealand bør indeholde, og at du har fået inspiration til, hvilke oplevelser din rejseplan skal inkludere.

New Zealand er et land langt væk fra Danmark. Men landet er et af verdens smukkeste, og det er hele den lange rejse værd.

Fotos:
Alle fotos © Ontrip.dk



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.