Rejseguide til Holland

Rejseguide til Holland

Holland er tulipanernes land, her er fyldt med fantastisk natur præget af farvestrålende blomstermarker, møller og diger. Landet byder yderligere på et hav af flotte bygninger blandt andet langs kanalen i Amsterdam.

Fakta


  • Koninkrijk der Nederlanden

  • Amsterdam (Den Haag er regeringsby)

  • 41.863 km2

  • Hollandsk

  • Kristendommen

  • 15.200.000

  • Konstitutionelt monarki

  • Tre store europæiske floder løber gennem Holland og ud i den Engelske kanal og Nordsøen. Samme farvand er i vidt omfang inddæmmet og drænet, så 40 procent af det flade land i dag ligger på inddæmmet område. Stabiliteten af digerne er således alt afgørende for flere millioner menneskers livsgrundlag.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Holland er jo et blomsterland, så hvis man vil have et glimt af det, skal man besøge landet om foråret. Men vejret er i det store hele meget uberegneligt.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Valutaen er Euro. Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Der er ingen problemer i at komme på nettet i Holland. Netcaféerne skyder op overalt i landet.

Nødhjælp

For at tilkalde nødhjælp i Holland skal man ring på følgende nummer:
Politi, Ambulance og Brandvæsen (112).

Drikkepenge

Drikkepenge forventes ikke på restauranter og hoteller. Det er op til folk selv, om de vil give drikkepenge.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 12.00 i Holland.

Vægt og mål

I Holland benytter man følgende måleenheder:
Længde: meter
Vægt: kilo

Fotografering

Er man en almindelig disciplineret fotograf volder fotografering i Holland ingen problemer.

Drikkevand

Vandet fra hanerne kan uden problemer drikkes overalt i Holland.

Elektricitet

I Holland benytter man følgende strømkilde:
220 volts AC, 50Hz.

Opførsel

Med almindelig god opførsel kommer man længst. Også i Holland.

Åbningstider

Banker har åbent fra 9.00 til 16.00 (mandag til fredag)
Uden for storbyerne har butikker åbent fra 9.00 til 16.00, mens butikkerne i de store byer har åbent fra 9.00 til 20.00/21.00.

Mad og drikke

De forskellige hollandske regioner har deres egne specialiteter og fisk indgår gerne i en eller flere af retterne. Specielt sild i forskellige afskygninger er populært. Dertil kommer et eksotisk pust fra restauranter og spisesteder med rødder i Hollands tidligere og nuværende oversøiske kolonier.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Dronningens fødselsdag, 30. april
Befrielsesdagen, 5. maj.
Juledag, 25. december

Overnatning / Hotel

Camping

Et kig på sommervejene overalt i Europa afslører, at hollænderne et stort campingfolk. Således har landet ikke mindre en 2500 campingpladser. Til gengæld er camping uden for de pladser ikke tilladt. Man sparer penge ved at blive mere end en enkelt nat og det kan være en god idé, da priserne til tider er ret pebrede.

Hoteller

Hollands hoteller dækker hele spektret, og der er pladser nok, så man burde ikke få problemer med at finde en hotelseng, hvis det er det, man kigger efter. Det nationale turistkontor har inddelt alle hoteller efter syv kategorier, så turister kan målrette deres søgning.

Pension

Bed & Breakfasts er ikke ret almindelige i Holland. Der findes dog et par stykker. Spørg efter dem på det lokale turistkontor.

Vandrehjem

Hollands 34 vandrerhjem ligger for det meste i naturskønne omgivelser. Nogle ligger i restaurerede slotte, mens andre huses i mere moderne bygninger.

Lokal transport

Fly

Både KLM og en række konkurrenter flyver indenrigs i Holland. Men afstandene og priserne gør det svært for indenrigsflyene at hamle op med tog og busser.
Book flybilletter her

Bus

Der findes et par intercity-buslinier, men de er ikke voldsomt udbyggede, og priserne har svært ved at konkurrere med togene og deres hurtighed og frekvens. Hvis man vil kombinere de to transportformer kan det sagtens lade sig gøre. Afgangs- og ankomsttider er nemlig koordinerede mellem busser og tog.

Tog

Tog er absolut det mest populære offentlige transportmiddel mellem byerne i Holland. De kører hurtigt, billigt, præcist og med høj frekvens og er derfor en stærk konkurrent til busser og fly. Der findes forskellige rabatordninger. Spørg på stationerne.

Taxi

Alle taxier kører efter taxameter, så betalingen er der ikke så meget at rafle om. Det er mest almindeligt at bestille en taxa over telefonen, men det kan også lade sig gøre at praje dem på gaden.

Billeje

Alle de store biludlejningskontorer har slået sig ned i Holland. Oftest er det nemmest at bestille bilen gennem de tilsvarende firmaers kontorer i ens hjemland. Samme sted kan de også svare på spørgsmål om priser med mere.

Båd eller færge

Der går jævnlige færger fra fastlandet til et par småøer i den engelske kanal, samt til flere byer i England.

Andre transportformer

Hvis man ikke har sin egen cykel med, kan den lejes overalt i Holland. Spørg på de lokale turistkontorer.

Har du fået lyst til at rejse til Holland?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud